Näringsvärde Camembert vitmögelost fett 23%

Namn: Camembert vitmögelost fett 23% (Bos taurus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Camembert
Process: Yta bakterie (H0327) Yta mögel (H0330)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Mjukost 16
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Camembert vitmögelost fett 23%

Kalorier286 kcal
Proteiner21,5 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
0 g
  0,1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
22,5 g
  14,6 g
  5,8 g
  0,6 g
Kolesterol72 mg
Salt1,5 g
Aska3,3 g
Vatten52,7 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Camembert vitmögelost fett 23%

Näringstäthet Camembert vitmögelost fett 23%

Camembert vitmögelost fett 23% är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 23% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Camembert vitmögelost fett 23% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A223,2 µg27,9%
ß-Karoten99 µg-
Vitamin D0,16 µg3,2%
Vitamin E0,5 mg4,2%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,04 mg3,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,45 mg32,1%
Vitamin B3 (niacin)6,82 mg42,6%
Vitamin B60,25 mg17,9%
Vitamin B9 (folat)62 µg31%
Vitamin B121,1 µg44%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor370 mg52,9%
Jod0 µg0%
Järn0,2 mg1,4%
Kalcium720 mg90%
Kalium187 mg9,4%
Magnesium20 mg5,3%
Natrium605 mg121%
Selen5,5 µg10%
Zink2,4 mg24%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,13 g4,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:01,92 g-
Fettsyra 12:00,72 g-
Fettsyra 14:02,36 g-
Fettsyra 16:06,45 g-
Fettsyra 18:02,5 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:10,34 g-
Fettsyra 18:15,07 g-
Fettsyra 18:20,43 g-
Fettsyra 20:40,02 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Camembert vitmögelost fett 23%

Övrig information/klassificering av Camembert vitmögelost fett 23%

Gruppering
Mjukost
Art
Ko (B1201)
Del av växt/djur
Ostmassa
Fysisk form
Halvfast med mjuk konsistens,
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Yta bakterie, Yta mögel
Konserveringsmetod
Konserverad genom fermentering, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
Fett 15-30%, Mögelostkant
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Camembert vitmögelost fett 23%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Camembert vitmögelost fett 23% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Camembert vitmögelost fett 23%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Camembert vitmögelost fett 23%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %