Kalorier | 106 kcal |
Proteiner | 17,3 g |
Kolhydrater | 0 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 4 g 0,5 g 1 g 0,7 g |
Salt | 0,1 g |
Aska | 1,1 g |
Vatten | 77 g |
Braxen är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 25% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 2,16 µg | 0,3% |
ß-Karoten | 0 µg | - |
Vitamin D | 14 µg | 280% |
Vitamin E | 2,61 mg | 21,8% |
Vitamin K | 0,8 µg | 1,1% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,07 mg | 6,4% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,07 mg | 5% |
Vitamin B3 (niacin) | 7,84 mg | 49% |
Vitamin B6 | 0,45 mg | 32,1% |
Vitamin B9 (folat) | 5,99 µg | 3% |
Vitamin B12 | 2 µg | 80% |
Vitamin C | 0 mg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 210 mg | 30% |
Jod | 7 µg | 4,7% |
Järn | 0,4 mg | 2,9% |
Kalcium | 63 mg | 7,9% |
Kalium | 350 mg | 17,5% |
Magnesium | 26 mg | 6,9% |
Natrium | 43 mg | 8,6% |
Selen | 28 µg | 50,9% |
Zink | 0,47 mg | 4,7% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,02 g | 0,8% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0,27 g | 136,3% |
Fettsyra 16:0 | 0,3 g | - |
Fettsyra 18:1 | 0,4 g | - |
Fettsyra 18:2 | 0,04 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,07 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0,2 g | - |
Mått | Vikt (g) |
---|---|
1 Portion | 160 g |
Mått | Betydelse | Förklaring |
---|---|---|
dl | Deciliter | 1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml) |
msk | Matsked | 1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk) |
tsk | Tesked | 1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm) |
krm | Kryddmått | 1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml) |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |