Näringsvärde Bakpulver

Namn: Bakpulver  Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Process: Industriell process inte känd (H0001)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Baknings ingrediens 4
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Bakpulver

Kalorier174 kcal
Proteiner0,1 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
42,9 g
  0,5 g
Fett0 g
Salt19,7 g
Aska50,7 g
Vatten6,3 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Bakpulver

Näringstäthet Bakpulver

Bakpulver är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 16% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Bakpulver (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0 µg0%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0 mg0%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0 mg0%
Vitamin B2 (riboflavin)0 mg0%
Vitamin B3 (niacin)0,02 mg0,1%
Vitamin B60 mg0%
Vitamin B9 (folat)0 µg0%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor9918 mg1416,9%
Jod0 µg0%
Järn0 mg0%
Kalcium7364 mg920,5%
Kalium49 mg2,5%
Magnesium9 mg2,4%
Natrium7893 mg1578,6%
Selen0 µg0%
Zink2,8 mg28%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30 g0%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00 g-
Fettsyra 16:00 g-
Fettsyra 18:00 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10 g-
Fettsyra 18:10 g-
Fettsyra 18:20 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Bakpulver

Mått och vikter

Hur mycket väger Bakpulver?
MåttVikt (g)
1 Portion15 g
1 dl = 100 ml100 g
1 msk = 15 ml = 3 tsk15 g
1 tsk = 5 ml = 5 krm5 g
1 krm = 1 ml1 g
Räkna på mått och vikter för Bakpulver

Övrig information/klassificering av Bakpulver

Gruppering
Baknings ingrediens
Art
Bakpulver (B1654)
Del av växt/djur
Del av växt eller djur inte applicerbart
Fysisk form
Mald
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Industriell process inte känd
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Bakpulver

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Bakpulver och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Bakpulver. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Mått och vikter för Bakpulver
Hur mycket Bakpulver väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Bakpulver. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %