Näringsvärde Ål inkokt hemlagad

Namn: Ål inkokt hemlagad (Anguilla anguilla) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Ål
Process: Grönsak tillförd (H0212) Kryddor eller örter tillsatt (H0151) Saltad (H0173) Vatten tillfört (H0148)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursrätt 58
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Ål inkokt hemlagad

Kalorier382 kcal
Proteiner15,8 g
Kolhydrater0 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
36 g
  8,6 g
  15,7 g
  8,1 g
Kolesterol140 mg
Salt0,5 g
Aska1 g
Vatten47,2 g
Avfall13 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Ål inkokt hemlagad

Näringstäthet Ål inkokt hemlagad

Ål inkokt hemlagad är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 37% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Ål inkokt hemlagad (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A3400 µg425%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D40 µg800%
Vitamin E19,3 mg160,8%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,05 mg4,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,2 mg14,3%
Vitamin B3 (niacin)4,6 mg28,8%
Vitamin B60,21 mg15%
Vitamin B9 (folat)18 µg9%
Vitamin B125,6 µg224%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor110 mg15,7%
Jod0 µg0%
Järn0,7 mg5%
Kalcium36 mg4,5%
Kalium119 mg5,9%
Magnesium10 mg2,7%
Natrium186 mg37,2%
Selen63 µg114,5%
Zink3,2 mg32%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,3 g10,7%
DHA (Fettsyra 22:6)2,13 g1065%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,94 g-
Fettsyra 16:06,01 g-
Fettsyra 18:01,39 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:13,14 g-
Fettsyra 18:111,98 g-
Fettsyra 18:20,71 g-
Fettsyra 20:40,81 g-
EPA (Fettsyra 20:5)1,49 g-
DPA (Fettsyra 22:5)1,23 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Ål inkokt hemlagad

Övrig information/klassificering av Ål inkokt hemlagad

Gruppering
Fisk- och skaldjursrätt
Art
Ål (B2706)
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Delad eller mald
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Kokt
Industriell process
Grönsak tillförd, Kryddor eller örter tillsatt, Saltad, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Hemlagat
Tillverkare
Hemlagat

Information om näringsvärde Ål inkokt hemlagad

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Ål inkokt hemlagad och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Ål inkokt hemlagad. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Ål inkokt hemlagad. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %