Kalorier | 103 kcal |
Proteiner | 3,5 g |
Kolhydrater varav Fibrer varav Sockerarter | 20,9 g 2,9 g 4,5 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 1,1 g 0,1 g 0,1 g 0,4 g |
Salt | 0 g |
Aska | 0,8 g |
Vatten | 78 g |
Ärter-majs-paprika blandning, kokt är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 8% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 42,55 µg | 5,3% |
ß-Karoten | 741,06 µg | - |
Vitamin D | 0 µg | 0% |
Vitamin E | 0,47 mg | 4% |
Vitamin K | 11,31 µg | 15,1% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,18 mg | 16,2% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,11 mg | 8,1% |
Vitamin B3 (niacin) | 2,39 mg | 15% |
Vitamin B6 | 0,19 mg | 13,6% |
Vitamin B9 (folat) | 48,93 µg | 24,5% |
Vitamin B12 | 0 µg | 0% |
Vitamin C | 26,65 mg | 33,3% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 82,5 mg | 11,8% |
Jod | 0,67 µg | 0,4% |
Järn | 1,02 mg | 7,3% |
Kalcium | 14,04 mg | 1,8% |
Kalium | 294,76 mg | 14,7% |
Magnesium | 30,3 mg | 8,1% |
Natrium | 2,38 mg | 0,5% |
Selen | 0,39 µg | 0,7% |
Zink | 0,47 mg | 4,8% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,05 g | 1,8% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0 g | 0% |
Fettsyra 16:0 | 0,11 g | - |
Fettsyra 18:1 | 0,12 g | - |
Fettsyra 18:2 | 0,35 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
Mått | Vikt (g) |
---|---|
1 Portion | 80 g |
1 dl = 100 ml | 60 g |
1 msk = 15 ml = 3 tsk | 9 g |
1 tsk = 5 ml = 5 krm | 3 g |
1 krm = 1 ml | 0,6 g |
Mått | Betydelse | Förklaring |
---|---|---|
dl | Deciliter | 1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml) |
msk | Matsked | 1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk) |
tsk | Tesked | 1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm) |
krm | Kryddmått | 1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml) |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |