Näringsvärde Äggvita 66 % av äggmassan

Namn: Äggvita 66 % av äggmassan  Livsmedel hämtat från Fineli
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Ägg 9
Livsmedelstyp: Råvara


Makronutrienter mm per 100 g Äggvita 66 % av äggmassan

Kalorier42 kcal
Proteiner9,8 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
0,4 g
  0,4 g
Fett0,1 g
Salt0,4 g
Aska0,6 g
Vatten88 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Äggvita 66 % av äggmassan

Näringstäthet Äggvita 66 % av äggmassan

Äggvita 66 % av äggmassan är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 6% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Äggvita 66 % av äggmassan (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0 µg0%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0 mg0%
Vitamin K0,89 µg1,2%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,01 mg0,9%
Vitamin B2 (riboflavin)0,3 mg21,4%
Vitamin B3 (niacin)3,26 mg20,4%
Vitamin B60 mg0%
Vitamin B9 (folat)6,49 µg3,2%
Vitamin B120,1 µg4%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor11 mg1,6%
Jod4,4 µg2,9%
Järn0,02 mg0,1%
Kalcium5 mg0,6%
Kalium137 mg6,8%
Magnesium9 mg2,4%
Natrium140 mg28%
Selen15 µg27,3%
Zink0,02 mg0,2%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30 g0%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 16:00 g-
Fettsyra 18:10 g-
Fettsyra 18:20 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Äggvita 66 % av äggmassan

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Äggvita 66 % av äggmassan väger efter tillagning
Stekning90 g
Ugn eller grill81 g

Mått och vikter

Hur mycket väger Äggvita 66 % av äggmassan?
MåttVikt (g)
1 Portion150 g
1 Liten30 g
1 Mellanstor35 g
1 Stor40 g
1 dl = 100 ml100 g
1 msk = 15 ml = 3 tsk15 g
1 tsk = 5 ml = 5 krm5 g
1 krm = 1 ml1 g
Räkna på mått och vikter för Äggvita 66 % av äggmassan

Information om näringsvärde Äggvita 66 % av äggmassan

Källa
Alla näringsvärden kommer från Institutet för hälsa och välfärd, Enheten för nutrition. Fineli. Livsmedelsdatabas. Version 16. Helsingfors 2013.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Äggvita 66 % av äggmassan och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Äggvita 66 % av äggmassan. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Äggvita 66 % av äggmassan ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Mått och vikter för Äggvita 66 % av äggmassan
Hur mycket Äggvita 66 % av äggmassan väger är ett ungefärligt medelvärde och kan skilja sig mellan olika råvaror/livsmedel.
Förklaring av måttens förkortningar:
MåttBetydelseFörklaring
dlDeciliter1 dl = 0,1 liter (l) = 10 centiliter (cl) = 100 milliliter (ml)
mskMatsked1 msk = 1,5 centiliter (cl) = 15 milliliter (ml) = 3 teskedar (tsk)
tskTesked1 tsk = 0,5 centiliter (cl) = 5 milliliter (ml) = 5 kryddmått (krm)
krmKryddmått1 krm = 0,1 centiliter (cl) = 1 milliliter (ml)
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Äggvita 66 % av äggmassan. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %