Kalorier | 319 kcal |
Proteiner | 15,6 g |
Kolhydrater varav Sockerarter | 0,6 g 0,6 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 28,6 g 7,6 g 11,7 g 4,3 g |
Kolesterol | 992 mg |
Salt | 0,2 g |
Aska | 2,3 g |
Vatten | 49 g |
Äggula konventionellt är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 47% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 702,5 µg | 87,8% |
ß-Karoten | 0 µg | - |
Vitamin D | 3,82 µg | 76,4% |
Vitamin E | 16,7 mg | 139,2% |
Vitamin K | 81 µg | 108% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,23 mg | 20,9% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,57 mg | 40,7% |
Vitamin B3 (niacin) | 3,9 mg | 24,4% |
Vitamin B6 | 0,23 mg | 16,4% |
Vitamin B9 (folat) | 241 µg | 120,5% |
Vitamin B12 | 3,88 µg | 155,2% |
Vitamin C | 0 mg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 521,5 mg | 74,5% |
Jod | 76 µg | 50,7% |
Järn | 3,1 mg | 22,1% |
Kalcium | 140,8 mg | 17,6% |
Kalium | 108,2 mg | 5,4% |
Magnesium | 13,5 mg | 3,6% |
Natrium | 64,8 mg | 13% |
Selen | 58,6 µg | 106,5% |
Zink | 3,37 mg | 33,7% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,28 g | 10% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0,3 g | 150% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0,07 g | - |
Fettsyra 16:0 | 5,53 g | - |
Fettsyra 18:0 | 1,94 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,69 g | - |
Fettsyra 18:1 | 10,86 g | - |
Fettsyra 18:2 | 3,25 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,4 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g | - |
Kokning | 87 g |
Stekning | 83 g |
Ugn eller grill | 83 g |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |