Kalorier | 137 kcal |
Proteiner | 12,2 g |
Kolhydrater varav Sockerarter | 0,4 g 0,4 g |
Fett varav Mättat varav Enkelomättat varav Fleromättat | 9,7 g 2,6 g 4 g 1,5 g |
Kolesterol | 340 mg |
Salt | 0,4 g |
Aska | 0,8 g |
Vatten | 76,3 g |
Avfall | 12 g |
Ägg konventionellt rått är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 23% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin A | 233,2 µg | 29,1% |
ß-Karoten | 0 µg | - |
Vitamin D | 1,43 µg | 28,6% |
Vitamin E | 5,57 mg | 46,4% |
Vitamin K | 30 µg | 40% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Vitamin B1 (tiamin) | 0,08 mg | 7,3% |
Vitamin B2 (riboflavin) | 0,45 mg | 32,1% |
Vitamin B3 (niacin) | 3,1 mg | 19,4% |
Vitamin B6 | 0,1 mg | 7,1% |
Vitamin B9 (folat) | 85,8 µg | 42,9% |
Vitamin B12 | 1,47 µg | 58,8% |
Vitamin C | 0 mg | 0% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fosfor | 184,3 mg | 26,3% |
Jod | 28,6 µg | 19,1% |
Järn | 1,68 mg | 12% |
Kalcium | 52,1 mg | 6,5% |
Kalium | 131,6 mg | 6,6% |
Magnesium | 11,7 mg | 3,1% |
Natrium | 142,1 mg | 28,4% |
Selen | 22,65 µg | 41,2% |
Zink | 1,31 mg | 13,1% |
Näringsämne | Mängd | % av RDI |
---|---|---|
Fettsyra 18:3 | 0,09 g | 3,2% |
DHA (Fettsyra 22:6) | 0,1 g | 50% |
Fettsyra 4:0-10:0 | 0 g | - |
Fettsyra 12:0 | 0 g | - |
Fettsyra 14:0 | 0,03 g | - |
Fettsyra 16:0 | 1,89 g | - |
Fettsyra 18:0 | 0,66 g | - |
Fettsyra 20:0 | 0 g | - |
Fettsyra 16:1 | 0,24 g | - |
Fettsyra 18:1 | 3,68 g | - |
Fettsyra 18:2 | 1,11 g | - |
Fettsyra 20:4 | 0,13 g | - |
EPA (Fettsyra 20:5) | 0 g | - |
DPA (Fettsyra 22:5) | 0 g | - |
Kokning | 90 g |
Stekning | 83 g |
Ugn eller grill | 83 g |
Färg | RDI % |
---|---|
Vit | 0-20 % |
Ljusblå | 20-50 % |
Ljusgrön | 50-85 % |
Grön | 85- % |