Näringsvärde Ädelost grönmögelost lätt fett 17%

Namn: Ädelost grönmögelost lätt fett 17% (Bos taurus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Process: Bakterie lagrad (H0326) Mögel lagrad (H0329)
Originalnamn:
Livsmedelsgrupp: Mjukost 16
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Ädelost grönmögelost lätt fett 17%

Kalorier315 kcal
Proteiner31,4 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
0,9 g
  0,8 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
20,8 g
  13,1 g
  5,5 g
  0,9 g
Kolesterol60 mg
Salt3,2 g
Aska6 g
Vatten41 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Ädelost grönmögelost lätt fett 17%

Näringstäthet Ädelost grönmögelost lätt fett 17%

Ädelost grönmögelost lätt fett 17% är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 28% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Ädelost grönmögelost lätt fett 17% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A193,1 µg24,1%
ß-Karoten31 µg-
Vitamin D0,63 µg12,6%
Vitamin E0,39 mg3,2%
Vitamin K1 µg1,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,03 mg2,7%
Vitamin B2 (riboflavin)0,55 mg39,3%
Vitamin B3 (niacin)8,1 mg50,6%
Vitamin B60,26 mg18,6%
Vitamin B9 (folat)47,5 µg23,8%
Vitamin B122,25 µg90%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor571 mg81,6%
Jod0,5 µg0,3%
Järn0,12 mg0,9%
Kalcium829 mg103,6%
Kalium114 mg5,7%
Magnesium29 mg7,7%
Natrium1287 mg257,4%
Selen0,19 µg0,3%
Zink4,8 mg48%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,08 g2,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:01,21 g-
Fettsyra 12:00,64 g-
Fettsyra 14:02,17 g-
Fettsyra 16:06,11 g-
Fettsyra 18:01,81 g-
Fettsyra 20:00,03 g-
Fettsyra 16:10,41 g-
Fettsyra 18:14,68 g-
Fettsyra 18:20,53 g-
Fettsyra 20:40,03 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Ädelost grönmögelost lätt fett 17%

Övrig information/klassificering av Ädelost grönmögelost lätt fett 17%

Gruppering
Mjukost
Art
Ko (B1201)
Del av växt/djur
Ostmassa
Fysisk form
Halvfast med mjuk konsistens,
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Bakterie lagrad, Mögel lagrad
Konserveringsmetod
Konserverad genom fermentering, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Lätt eller light, Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
Fett 15-30%
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Ädelost grönmögelost lätt fett 17%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Ädelost grönmögelost lätt fett 17% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Ädelost grönmögelost lätt fett 17%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Ädelost grönmögelost lätt fett 17%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %