Blåmögelost, fett 17 g aura | 260 | 27 | 0 | 17 |
Blåmögelost, fett 27-30 g aura/danazole medelvärde fett 50 % av torrsubstansen | 338 | 20,2 | 0 | 29 |
Cheddar | 413 | 25,6 | 0,1 | 34,4 |
Emmentalost, fett 27-30 g, rödstämplad | 379 | 27,9 | 0 | 30 |
Emmentalost, fett 27-30 g, storhålig, blåstämplad/gruyere | 379 | 27,9 | 0 | 30 |
Emmentalost, fett 28 g, polar, vitamin d | 379 | 27,9 | 0 | 30 |
Getost fett 20-25 g hård ost | 320 | 12 | 3,6 | 29 |
Gouda/salaneuvos fett 28-30 g, fett 48 % av torrsubstansen, medelvärde | 375 | 23,5 | 0 | 31 |
Gräddost, fett 30 g turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka | 374 | 22,3 | 0 | 32 |
Halvhård ost, fett 10 g, polar, 5 ug d-vitamin | 207 | 29,1 | 0,7 | 9,7 |
Halvhård ost, fett 15-18 g kevyt polar | 260 | 30 | 0 | 15 |
Halvhård ost, fett 15-18 g kevyt turunmaa/edam 17/adam/maigre | 230 | 22,5 | 0 | 15 |
Halvhård ost, fett 25-35 g lappi/polar/småland/billinge/rustholli | 364 | 27,9 | 0 | 28,4 |
Halvhård ost, fett 5 g, polar | 182 | 34 | 0 | 5 |
Halvhård ost, fett 5 g, polar/turunmaa | 168 | 30,5 | 0 | 5 |
Halvhård ost, fett 9-11 g, lätt edam/kadett | 214 | 31 | 0 | 10 |
Hård småhålig ost, fett 24-27 g, edam 40 % medelvärde | 340 | 26,5 | 0 | 25,7 |
Ost medelvärde | 277 | 23,4 | 0,2 | 20 |
Ostfondue | 252 | 17,6 | 1,2 | 17 |
Vitmögel-/vitblåmögelost fett 40 g vit castello/blå castello/saga | 465 | 17 | 0 | 44,8 |
Vitmögelost fett 16 g camembert/brie | 247 | 25 | 1 | 16 |
Vitmögelost fett 26-30 g camembert/brie | 352 | 27,4 | 0 | 27,2 |