Mjölksåser

Livsmedel (100 g)KcalProteinKolhydratFett
Crème fraiche 15-18 % fett1761,93,117
Crème fraiche 28 % fett2772328
Gratineringssås mjölk och ost, t.ex. för grönsaker20810,29,214,5
Gräddfil 10-12 % fett1322,63,212
Gräddfil låg laktoshalt, 10-12 % fett1362,6412
Gräddfil låg laktoshalt, 3,5% fett643,24,83,5
Gräddfil låg laktoshalt, 6% fett863,14,46
Gräddfilssås14637,211,3
Gräddfilssås med senap1292,84,510,9
Indisk yoghurtsås491,533,3
Kräm1974,726,18
Matlagningsyoghurt, fett 6-8 %1073,15,38
Mjölksås med spenat, mjölavredning563,471,4
Ostsoppa grönsaksbuljong, ost, vetemjöl894,52,26,9
Smetana ca 40 % fett3902,12,242
Tsatsiki grekisk yoghurtsås441,83,22,4
Vaniljsås/kräm med lättmjölk974,713,22,7

Information/Hjälp om Livsmedelsgruppen Mjölksåser

Källa
Alla näringsvärden i tabellen kommer från Institutet för hälsa och välfärd, Enheten för nutrition. Fineli. Livsmedelsdatabas. Version 16. Helsingfors 2013.
Sökning
Skriv in en del av livsmedelsnamnet som du vill hitta. Skriver du in två eller flera ord så måste alla orden finnas med i livsmedelsnamnet för att få en träff. Tabellen uppdateras i realtid vartefter du skriver.
Sortering
I normalläget sorteras tabellen i bokstavsordning på livsmedelsnamn.
Klicka på en rubrik eller pilarna till höger om en rubrik så kan du sortera tabellen i stigande ordning på värdena i den kolumnen.
Klicka på samma rubrik igen för att sortera tabellen i fallande ordning på värdena i den kolumnen.
Mer information
Klicka på det livsmedelsnamn i tabellen som du vill veta mer om, då kommer du till en sida med flera näringsvärden, information och eventuellt jämförbara livsmedel.