Kaloriinnehåll Spenat

100 g Spenat innehåller 18 kcal, vilket är ganska lite kalorier.

En portion (85 g) innehåller 15 kcal.

Kalori- och Näringsinnehåll per 100 g

Kalorier18 kcal
Proteiner1,9 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
2 g
  1,3 g
  0,3 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,5 g
  0,1 g
  0 g
  0,3 g

Essentiella näringsämnen i Spenat

Spenat innehåller mycket Vitamin K och Vitamin C.

Det finns också ganska mycket Vitamin A, Kalium, Vitamin E, Magnesium och Vitamin B2 (riboflavin).

Hälsoprofil

Spenat är ett ganska näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 17% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Positiva och/eller negativa hälsofaktorer:
+  Det finns lite kalorier i Spenat, vilket är positivt för personer som vill hålla vikten.
Sett till hälsofaktorerna så verkar Spenat sammantaget vara ett mycket nyttigt och hälsosamt livsmedel som kan ge goda hälsovinster.

Information om Kalorier i Spenat

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av kaloriinnehållet som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Så här mycket kalorier bidrar varje energigivande näringsämne med:
  • Protein: 4 kcal/gram
  • Kolhydrater (exkl. kostfibrer): 4 kcal/gram
  • Fett: 9 kcal/gram
  • Alkohol: 7 kcal/gram
  • Fibrer: 2 kcal/gram
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g livsmedel. I beräkningarna ingår inte alla essentiella näringsämnen utan här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Hälsoprofil
Hälsoprofilen är en sammanvägning av olika faktorer som påverkar hälsan på olika sätt. Faktorerna är näringstäthet, kostfibrer, socker, dåliga kolhydrater, salt, mättade fetter, kaloriinnehåll, alkohol och tillsatser. Hälsoprofilen är framtagen av Livsmedelsinfo och är bara en fingervisning och ingen absolut sanning, ett livsmedel kan naturligtvis ha andra både positiva och negativa faktorer som påverkar hälsan.