Kaloriinnehåll Marshmallow

100 g Marshmallow innehåller 374 kcal, vilket är mycket kalorier.

En portion (80 g) innehåller 299 kcal.

Kalori- och Näringsinnehåll per 100 g

Kalorier374 kcal
Proteiner4,3 g
Kolhydrater
  varav Sockerarter
86,6 g
  86,6 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,5 g
  0,1 g
  0,3 g
  0,1 g

Hälsoprofil

Marshmallow är ett näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 0% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Positiva och/eller negativa hälsofaktorer:
-  Eftersom Marshmallow är näringsfattigt så kan det bli svårt att få i sig det dagliga behovet av essentiella vitaminer, mineraler och fettsyror. Det är tomma kalorier med andra ord. Se till att komplettera med mer näringstäta livsmedel.
-  Marshmallow innehåller väldigt mycket socker, ca 86,6 g socker per 100 g. Socker ger inga som helst hälsofördelar utan skadar enligt många studier hälsan.
-  Det finns mycket kalorier i Marshmallow, vilket är negativt för personer som vill hålla vikten.
Sett till hälsofaktorerna så verkar Marshmallow sammantaget vara ett onyttigt livsmedel som man bara bör äta sällan och i små mängder eller inte alls.

Information om Kalorier i Marshmallow

Källa
Alla näringsvärden kommer från Institutet för hälsa och välfärd, Enheten för nutrition. Fineli. Livsmedelsdatabas. Version 16. Helsingfors 2013.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av kaloriinnehållet som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Så här mycket kalorier bidrar varje energigivande näringsämne med:
  • Protein: 4 kcal/gram
  • Kolhydrater (exkl. kostfibrer): 4 kcal/gram
  • Fett: 9 kcal/gram
  • Alkohol: 7 kcal/gram
  • Fibrer: 2 kcal/gram
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g livsmedel. I beräkningarna ingår inte alla essentiella näringsämnen utan här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Hälsoprofil
Hälsoprofilen är en sammanvägning av olika faktorer som påverkar hälsan på olika sätt. Faktorerna är näringstäthet, kostfibrer, socker, dåliga kolhydrater, salt, mättade fetter, kaloriinnehåll, alkohol och tillsatser. Hälsoprofilen är framtagen av Livsmedelsinfo och är bara en fingervisning och ingen absolut sanning, ett livsmedel kan naturligtvis ha andra både positiva och negativa faktorer som påverkar hälsan.