Kaloriinnehåll Krossade Tomater

100 g Krossade Tomater (Tomater krossade konserv m lag) innehåller 22 kcal, vilket är ganska lite kalorier.

Kalori- och Näringsinnehåll per 100 g

Kalorier22 kcal
Proteiner0,8 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
4,9 g
  1,2 g
  3,7 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,2 g
  0 g
  0 g
  0,1 g

Hälsoprofil

Krossade Tomater är ett näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 4% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Positiva och/eller negativa hälsofaktorer:
+  Det finns lite kalorier i Krossade Tomater, vilket är positivt för personer som vill hålla vikten.
-  Eftersom Krossade Tomater är näringsfattigt så kan det bli svårt att få i sig det dagliga behovet av essentiella vitaminer, mineraler och fettsyror. Det är tomma kalorier med andra ord. Se till att komplettera med mer näringstäta livsmedel.
Sett till hälsofaktorerna så verkar Krossade Tomater sammantaget vara ett ganska hälsosamt livsmedel som kan ge hälsovinster.

Information om Kalorier i Krossade Tomater

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av kaloriinnehållet som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Så här mycket kalorier bidrar varje energigivande näringsämne med:
  • Protein: 4 kcal/gram
  • Kolhydrater (exkl. kostfibrer): 4 kcal/gram
  • Fett: 9 kcal/gram
  • Alkohol: 7 kcal/gram
  • Fibrer: 2 kcal/gram
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g livsmedel. I beräkningarna ingår inte alla essentiella näringsämnen utan här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Hälsoprofil
Hälsoprofilen är en sammanvägning av olika faktorer som påverkar hälsan på olika sätt. Faktorerna är näringstäthet, kostfibrer, socker, dåliga kolhydrater, salt, mättade fetter, kaloriinnehåll, alkohol och tillsatser. Hälsoprofilen är framtagen av Livsmedelsinfo och är bara en fingervisning och ingen absolut sanning, ett livsmedel kan naturligtvis ha andra både positiva och negativa faktorer som påverkar hälsan.