Kaloriinnehåll Japp

100 g Japp (Mjuk kola och mjuk chokladmaräng överdragen m mjölkchoklad Japp Mars) innehåller 445 kcal, vilket är mycket kalorier.

Kalori- och Näringsinnehåll per 100 g

Kalorier445 kcal
Proteiner4 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
71,5 g
  2,2 g
  48,6 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
16,2 g
  8,7 g
  6,1 g
  0,7 g

Essentiella näringsämnen i Mjuk kola och mjuk chokladmaräng överdragen m mjölkchoklad Japp Mars

Japp innehåller ganska mycket av de essentiella näringsämnena Natrium.

Hälsoprofil

Japp är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 8% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Positiva och/eller negativa hälsofaktorer:
-  Eftersom Japp är ganska näringsfattigt så kan det bli svårt att få i sig det dagliga behovet av essentiella vitaminer, mineraler och fettsyror. Det är tomma kalorier med andra ord. Se till att komplettera med mer näringstäta livsmedel.
-  Japp innehåller väldigt mycket socker, ca 48,6 g socker per 100 g. Socker ger inga som helst hälsofördelar utan skadar enligt många studier hälsan.
-  Japp innehåller ganska mycket kolhydrater utöver socker som inte är fullkorn. Det tyder på att blodsockret kan stiga snabbt och ge negativa hälsoeffekter.
-  Japp innehåller mycket mättat fett. Även om det inte finns några bevis för att mättat fett är skadligt så kan det vara bra att hålla ner mängden mättat fett till förmån för enkelomättade och fleromättade fetter.
-  Det finns mycket kalorier i Japp, vilket är negativt för personer som vill hålla vikten.
Sett till hälsofaktorerna så verkar Japp sammantaget vara ett onyttigt livsmedel som man bara bör äta sällan och i små mängder eller inte alls.

Information om Kalorier i Japp

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av kaloriinnehållet som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Så här mycket kalorier bidrar varje energigivande näringsämne med:
  • Protein: 4 kcal/gram
  • Kolhydrater (exkl. kostfibrer): 4 kcal/gram
  • Fett: 9 kcal/gram
  • Alkohol: 7 kcal/gram
  • Fibrer: 2 kcal/gram
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g livsmedel. I beräkningarna ingår inte alla essentiella näringsämnen utan här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Hälsoprofil
Hälsoprofilen är en sammanvägning av olika faktorer som påverkar hälsan på olika sätt. Faktorerna är näringstäthet, kostfibrer, socker, dåliga kolhydrater, salt, mättade fetter, kaloriinnehåll, alkohol och tillsatser. Hälsoprofilen är framtagen av Livsmedelsinfo och är bara en fingervisning och ingen absolut sanning, ett livsmedel kan naturligtvis ha andra både positiva och negativa faktorer som påverkar hälsan.