Kaloriinnehåll Dill

100 g Dill innehåller 58 kcal, vilket är ganska lite kalorier.

Kalori- och Näringsinnehåll per 100 g

Kalorier58 kcal
Proteiner3,7 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
10,2 g
  2,8 g
  0,8 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,8 g
  0,1 g
  0 g
  0,5 g

Essentiella näringsämnen i Dill

Dill innehåller mycket Vitamin C.

Det finns också ganska mycket Vitamin A, Kalcium, Kalium, Vitamin B2 (riboflavin), Järn och Vitamin B6.

Hälsoprofil

Dill är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 19% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Positiva och/eller negativa hälsofaktorer:
+  Näringstätheten innebär att man får i sig en skaplig del av det dagliga behovet av essentiella vitaminer, mineraler och fettsyror. Dessa får kroppen och hjärnan att fungera på ett bättre sätt.
+  Det finns lite kalorier i Dill, vilket är positivt för personer som vill hålla vikten.
Sett till hälsofaktorerna så verkar Dill sammantaget vara ett nyttigt och hälsosamt livsmedel som kan ge goda hälsovinster.

Information om Kalorier i Dill

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av kaloriinnehållet som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Så här mycket kalorier bidrar varje energigivande näringsämne med:
  • Protein: 4 kcal/gram
  • Kolhydrater (exkl. kostfibrer): 4 kcal/gram
  • Fett: 9 kcal/gram
  • Alkohol: 7 kcal/gram
  • Fibrer: 2 kcal/gram
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g livsmedel. I beräkningarna ingår inte alla essentiella näringsämnen utan här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Hälsoprofil
Hälsoprofilen är en sammanvägning av olika faktorer som påverkar hälsan på olika sätt. Faktorerna är näringstäthet, kostfibrer, socker, dåliga kolhydrater, salt, mättade fetter, kaloriinnehåll, alkohol och tillsatser. Hälsoprofilen är framtagen av Livsmedelsinfo och är bara en fingervisning och ingen absolut sanning, ett livsmedel kan naturligtvis ha andra både positiva och negativa faktorer som påverkar hälsan.