Kaloriinnehåll Bröd

100 g Bröd (Vitt bröd vatten typ franska fibrer ca 3%) innehåller 259 kcal, vilket är ganska mycket kalorier.

Kalori- och Näringsinnehåll per 100 g

Kalorier259 kcal
Proteiner8,3 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
52 g
  3,2 g
  2,1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
2,4 g
  0,4 g
  0,6 g
  0,4 g

Essentiella näringsämnen i Vitt bröd vatten typ franska fibrer ca 3%

Bröd innehåller mycket Natrium.

Det finns också ganska mycket Vitamin B3 (niacin) och Vitamin B1 (tiamin).

Hälsoprofil

Bröd är ett ganska näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 11% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Positiva och/eller negativa hälsofaktorer:
-  Bröd innehåller mycket kolhydrater utöver socker som inte är fullkorn. Det tyder på att blodsockret kan stiga snabbt och ge negativa hälsoeffekter. Dessa kolhydrater består dessutom av vitt mjöl som enligt många studier har visat sig ha lika stora nackdelar för hälsan som socker.
-  Det finns ganska mycket kalorier i Bröd, vilket är negativt för personer som vill hålla vikten.
Sett till hälsofaktorerna så verkar Bröd sammantaget vara ett onyttigt livsmedel som man bara bör äta sällan och i små mängder eller inte alls.

Information om Kalorier i Bröd

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av kaloriinnehållet som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Så här mycket kalorier bidrar varje energigivande näringsämne med:
  • Protein: 4 kcal/gram
  • Kolhydrater (exkl. kostfibrer): 4 kcal/gram
  • Fett: 9 kcal/gram
  • Alkohol: 7 kcal/gram
  • Fibrer: 2 kcal/gram
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g livsmedel. I beräkningarna ingår inte alla essentiella näringsämnen utan här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Hälsoprofil
Hälsoprofilen är en sammanvägning av olika faktorer som påverkar hälsan på olika sätt. Faktorerna är näringstäthet, kostfibrer, socker, dåliga kolhydrater, salt, mättade fetter, kaloriinnehåll, alkohol och tillsatser. Hälsoprofilen är framtagen av Livsmedelsinfo och är bara en fingervisning och ingen absolut sanning, ett livsmedel kan naturligtvis ha andra både positiva och negativa faktorer som påverkar hälsan.