Näringsvärde Vol-au-vent m räkstuvning

Namn: Vol-au-vent m räkstuvning (Pandalus borealis) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Vol-au-vent
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursrätt 58
Livsmedelstyp: Huvudrätt


Makronutrienter mm per 100 g Vol-au-vent m räkstuvning

Kalorier254 kcal
Proteiner6,7 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
24,8 g
  0,6 g
  7,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
14,4 g
  6,5 g
  5 g
  2 g
Kolesterol61,9 mg
Salt1,4 g
Aska1,8 g
Vatten52,1 g
Avfall13 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Vol-au-vent m räkstuvning

Näringstäthet Vol-au-vent m räkstuvning

Vol-au-vent m räkstuvning är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 15% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Vol-au-vent m räkstuvning (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A117,7 µg14,7%
ß-Karoten67 µg-
Vitamin D0,7 µg14%
Vitamin E2,49 mg20,8%
Vitamin K4 µg5,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,13 mg11,8%
Vitamin B2 (riboflavin)0,05 mg3,6%
Vitamin B3 (niacin)2,4 mg15%
Vitamin B60,09 mg6,4%
Vitamin B9 (folat)11,9 µg5,9%
Vitamin B120,81 µg32,4%
Vitamin C0,8 mg1%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor72,4 mg10,3%
Jod40,2 µg26,8%
Järn0,44 mg3,1%
Kalcium22,7 mg2,8%
Kalium70,2 mg3,5%
Magnesium15,7 mg4,2%
Natrium546,4 mg109,3%
Selen6,17 µg11,2%
Zink0,5 mg5%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,44 g15,7%
DHA (Fettsyra 22:6)0,02 g10%
Fettsyra 4:0-10:00,59 g-
Fettsyra 12:00,31 g-
Fettsyra 14:00,77 g-
Fettsyra 16:03,57 g-
Fettsyra 18:00,91 g-
Fettsyra 20:00,03 g-
Fettsyra 16:10,15 g-
Fettsyra 18:14,84 g-
Fettsyra 18:21,36 g-
Fettsyra 20:40,01 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,02 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Vol-au-vent m räkstuvning

Näringsvärden relaterade livsmedel till Vol-au-vent m räkstuvning

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Vol-au-vent m räkstuvning254 kcal6,7 g24,8 g14,4 g
Räkstuvning135 kcal6,9 g4,4 g10,1 g

Övrig information/klassificering av Vol-au-vent m räkstuvning

Gruppering
Fisk- och skaldjursrätt
Art
Nordhavsräka
Del av växt/djur
Kött del
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Kalla rätter
Industriell process
Industriell process inte känd
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Skandinavien
Utmärkande drag
Odlingsförhållanden
Tillverkare
Okänd

Information om näringsvärde Vol-au-vent m räkstuvning

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Vol-au-vent m räkstuvning och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Vol-au-vent m räkstuvning. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Vol-au-vent m räkstuvning. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %