Näringsvärde Vetebröd osötat

Namn: Vetebröd osötat (Triticum aestivum L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Bageriprodukter, söta och/eller feta 76
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Vetebröd osötat

Kalorier286 kcal
Proteiner7,6 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
47,4 g
  2,8 g
  1,9 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
7,8 g
  4 g
  2,5 g
  0,9 g
Kolesterol20 mg
Salt0,4 g
Aska1 g
Vatten36,2 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Vetebröd osötat

Näringstäthet Vetebröd osötat

Vetebröd osötat är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 9% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Vetebröd osötat (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A57 µg7,1%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0,46 µg9,2%
Vitamin E1,1 mg9,2%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,2 mg18,2%
Vitamin B2 (riboflavin)0,16 mg11,4%
Vitamin B3 (niacin)3,69 mg23,1%
Vitamin B60,2 mg14,3%
Vitamin B9 (folat)36 µg18%
Vitamin B120,2 µg8%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor114,3 mg16,3%
Jod0 µg0%
Järn0,8 mg5,7%
Kalcium61,5 mg7,7%
Kalium191,6 mg9,6%
Magnesium20,1 mg5,4%
Natrium177,9 mg35,6%
Selen1 µg1,8%
Zink0,6 mg6%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,08 g2,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,25 g-
Fettsyra 12:00,2 g-
Fettsyra 14:00,51 g-
Fettsyra 16:02,01 g-
Fettsyra 18:00,73 g-
Fettsyra 20:00,07 g-
Fettsyra 16:10,19 g-
Fettsyra 18:11,84 g-
Fettsyra 18:20,73 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Vetebröd osötat

Näringsvärden relaterade livsmedel till Vetebröd osötat

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Vetebröd osötat286 kcal7,6 g47,4 g7,8 g
Fyllt vetebröd bullar längd ospec.350 kcal6,5 g58,6 g10,3 g
Sött vetebröd356 kcal8,2 g57,2 g10,9 g
Sött vetebröd bakpulver317 kcal6,2 g47,1 g11,7 g
Sött vetebröd slätt329 kcal8,7 g53,1 g9,5 g
Sött vetebröd sötat m fruktsocker289 kcal7,2 g47,7 g8 g

Övrig information/klassificering av Vetebröd osötat

Gruppering
Bageriprodukter, söta och/eller feta
Art
Vete
Del av växt/djur
Mjöl, grodd och kli borttaget
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Fett tillfört, Jäst tillfört, Saltad, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmateriel
Etikett
Människoföda, Osötad
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Vetebröd osötat

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Vetebröd osötat och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Vetebröd osötat. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Vetebröd osötat. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %