Näringsvärde Varmkorv stekt

Namn: Varmkorv stekt (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Varmkorv stekt

Kalorier288 kcal
Proteiner12,7 g
Kolhydrater8,9 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
22,6 g
  8,3 g
  10,9 g
  2,3 g
Kolesterol68,4 mg
Salt2,2 g
Aska3 g
Vatten52,7 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Varmkorv stekt

Näringstäthet Varmkorv stekt

Varmkorv stekt är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 16% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Varmkorv stekt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A11,7 µg1,5%
ß-Karoten14 µg-
Vitamin D0,21 µg4,2%
Vitamin E0,32 mg2,7%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,12 mg10,9%
Vitamin B2 (riboflavin)0,19 mg13,6%
Vitamin B3 (niacin)5,6 mg35%
Vitamin B60,13 mg9,3%
Vitamin B9 (folat)3,2 µg1,6%
Vitamin B120,93 µg37,2%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor131,5 mg18,8%
Jod2,2 µg1,5%
Järn2,21 mg15,8%
Kalcium80 mg10%
Kalium226,2 mg11,3%
Magnesium13,7 mg3,7%
Natrium894,3 mg178,9%
Selen2,1 µg3,8%
Zink1,79 mg17,9%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,15 g5,4%
DHA (Fettsyra 22:6)0,06 g30%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,37 g-
Fettsyra 16:05,11 g-
Fettsyra 18:02,63 g-
Fettsyra 20:00,06 g-
Fettsyra 16:10,86 g-
Fettsyra 18:19,7 g-
Fettsyra 18:21,77 g-
Fettsyra 20:40,06 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,04 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Varmkorv stekt

Näringsvärden relaterade livsmedel till Varmkorv stekt

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Varmkorv stekt288 kcal12,7 g8,9 g22,6 g
Korv fett 11% stekt191 kcal11,7 g8,5 g12,3 g
Varmkorv fett 15%227 kcal8 g12,8 g16,1 g
Varmkorv fett 7% Må gott170 kcal12 g9,1 g9,9 g
Varmkorv fett ca 22%274 kcal12,1 g8,5 g21,5 g
Varmkorv fett ca 23% grillad292 kcal13,2 g8,7 g23 g
Varmkorv kokt288 kcal12,7 g8,9 g22,6 g
Varmkorv konserv kylkonserv fett ca 19%223 kcal11,8 g2 g18,9 g

Övrig information/klassificering av Varmkorv stekt

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekning
Industriell process
Ingen industriell process tillämpad
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Beräknat livsmedel

Information om näringsvärde Varmkorv stekt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Varmkorv stekt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Varmkorv stekt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Varmkorv stekt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %