Näringsvärde Varmkorv fett ca 22%

Namn: Varmkorv fett ca 22% (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Varmkorv fett ca 22%

Kalorier274 kcal
Proteiner12,1 g
Kolhydrater8,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
21,5 g
  7,9 g
  10,4 g
  2,2 g
Kolesterol65 mg
Salt2,1 g
Aska2,9 g
Vatten55 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Varmkorv fett ca 22%

Näringstäthet Varmkorv fett ca 22%

Varmkorv fett ca 22% är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 16% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Varmkorv fett ca 22% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A11,1 µg1,4%
ß-Karoten13 µg-
Vitamin D0,2 µg4%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,16 mg14,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,22 mg15,7%
Vitamin B3 (niacin)5,32 mg33,2%
Vitamin B60,15 mg10,7%
Vitamin B9 (folat)4 µg2%
Vitamin B121,1 µg44%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor125 mg17,9%
Jod2,1 µg1,4%
Järn2,1 mg15%
Kalcium76 mg9,5%
Kalium215 mg10,8%
Magnesium13 mg3,5%
Natrium850 mg170%
Selen2 µg3,6%
Zink1,7 mg17%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,14 g5%
DHA (Fettsyra 22:6)0,06 g30%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,35 g-
Fettsyra 16:04,86 g-
Fettsyra 18:02,5 g-
Fettsyra 20:00,06 g-
Fettsyra 16:10,82 g-
Fettsyra 18:19,22 g-
Fettsyra 18:21,68 g-
Fettsyra 20:40,06 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,04 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Varmkorv fett ca 22%

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Varmkorv fett ca 22% väger efter tillagning
Kokning91 g
Stekning91 g

Näringsvärden relaterade livsmedel till Varmkorv fett ca 22%

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Varmkorv fett ca 22%274 kcal12,1 g8,5 g21,5 g
Varmkorv fett 15%227 kcal8 g12,8 g16,1 g
Varmkorv fett 7% Må gott170 kcal12 g9,1 g9,9 g
Varmkorv fett ca 23% grillad292 kcal13,2 g8,7 g23 g
Varmkorv kokt288 kcal12,7 g8,9 g22,6 g
Varmkorv konserv kylkonserv fett ca 19%223 kcal11,8 g2 g18,9 g
Varmkorv stekt288 kcal12,7 g8,9 g22,6 g

Övrig information/klassificering av Varmkorv fett ca 22%

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris och nötkött
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Fett tillfört, Homogeniserad eller emulsifierad, Kryddor eller örter tillsatt, Rökt eller rök smaksatt, Saltad, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillföra kemikalie, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Fett 15-30%, Ätbart korvskinn
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Varmkorv fett ca 22%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Varmkorv fett ca 22% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Varmkorv fett ca 22%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Varmkorv fett ca 22% ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Varmkorv fett ca 22%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %