Näringsvärde Värmlandskorv fett ca 18% kokt

Namn: Värmlandskorv fett ca 18% kokt (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Värmlandskorv
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Värmlandskorv fett ca 18% kokt

Kalorier223 kcal
Proteiner6,5 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
9 g
  0,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
18,2 g
  6,9 g
  8,2 g
  2,2 g
Kolesterol65 mg
Salt1,8 g
Aska2,3 g
Vatten64 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Värmlandskorv fett ca 18% kokt

Näringstäthet Värmlandskorv fett ca 18% kokt

Värmlandskorv fett ca 18% kokt är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 13% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Värmlandskorv fett ca 18% kokt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A5 µg0,6%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0,12 µg2,4%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,16 mg14,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,16 mg11,4%
Vitamin B3 (niacin)3,49 mg21,8%
Vitamin B60,15 mg10,7%
Vitamin B9 (folat)3 µg1,5%
Vitamin B121,1 µg44%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor75 mg10,7%
Jod0 µg0%
Järn1 mg7,1%
Kalcium13 mg1,6%
Kalium126 mg6,3%
Magnesium12 mg3,2%
Natrium720 mg144%
Selen2 µg3,6%
Zink1,2 mg12%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,14 g5%
DHA (Fettsyra 22:6)0,05 g25%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,28 g-
Fettsyra 16:04,16 g-
Fettsyra 18:02,25 g-
Fettsyra 20:00,09 g-
Fettsyra 16:10,62 g-
Fettsyra 18:17,27 g-
Fettsyra 18:21,67 g-
Fettsyra 20:40,07 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,03 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Värmlandskorv fett ca 18% kokt

Övrig information/klassificering av Värmlandskorv fett ca 18% kokt

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris och nötkött
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Kokt
Industriell process
Animaliskt fett eller olja tillfört, Grönsak tillförd, Homogeniserad eller emulsifierad, Kryddor eller örter tillsatt, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Fett 15-30%, Ätbart korvskinn
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Värmlandskorv fett ca 18% kokt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Värmlandskorv fett ca 18% kokt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Värmlandskorv fett ca 18% kokt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Värmlandskorv fett ca 18% kokt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %