Näringsvärde Tonfisksallad u dressing

Namn: Tonfisksallad u dressing  Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Tonfisksallad
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursrätt 58
Livsmedelstyp: Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda


Makronutrienter mm per 100 g Tonfisksallad u dressing

Kalorier103 kcal
Proteiner8,7 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
7,2 g
  1,3 g
  1,1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
4,6 g
  0,7 g
  1,7 g
  1,6 g
Kolesterol42,9 mg
Salt0,8 g
Aska1,5 g
Vatten77,9 g
Avfall6 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Tonfisksallad u dressing

Näringstäthet Tonfisksallad u dressing

Tonfisksallad u dressing är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 18% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Tonfisksallad u dressing (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A32,7 µg4,1%
ß-Karoten103 µg-
Vitamin D1,56 µg31,2%
Vitamin E2,02 mg16,8%
Vitamin K1 µg1,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,04 mg3,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,09 mg6,4%
Vitamin B3 (niacin)5,57 mg34,8%
Vitamin B60,25 mg17,9%
Vitamin B9 (folat)30,6 µg15,3%
Vitamin B121,06 µg42,4%
Vitamin C8,3 mg10,4%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor100,6 mg14,4%
Jod10,9 µg7,3%
Järn0,71 mg5,1%
Kalcium30,9 mg3,9%
Kalium235,3 mg11,8%
Magnesium20,1 mg5,4%
Natrium302,3 mg60,5%
Selen23,41 µg42,6%
Zink0,53 mg5,3%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,04 g1,4%
DHA (Fettsyra 22:6)0,09 g45%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,03 g-
Fettsyra 16:00,5 g-
Fettsyra 18:00,17 g-
Fettsyra 20:00,01 g-
Fettsyra 16:10,06 g-
Fettsyra 18:11,61 g-
Fettsyra 18:21,41 g-
Fettsyra 20:40,02 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,03 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,01 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Tonfisksallad u dressing

Övrig information/klassificering av Tonfisksallad u dressing

Gruppering
-
Art
-
Del av växt/djur
-
Fysisk form
-
Värmebehandling
-
Tillagningsmetod
Kalla rätter
Industriell process
-
Konserveringsmetod
-
Förpackningsmedium
-
Förpackningstyp
-
Förpackningsmaterial
-
Etikett
-
Ursprung
-
Utmärkande drag
-
Tillverkare
-

Information om näringsvärde Tonfisksallad u dressing

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Tonfisksallad u dressing och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Tonfisksallad u dressing. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Tonfisksallad u dressing. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %