Näringsvärde Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad

Namn: Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad (Clupea harengus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursrätt 58
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad

Kalorier249 kcal
Proteiner15,2 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
4,4 g
  0,3 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
19,2 g
  5,8 g
  7,1 g
  4,8 g
Kolesterol85 mg
Salt1,3 g
Aska2,2 g
Vatten59 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad

Näringstäthet Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad

Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 31% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A90 µg11,2%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D11,2 µg224%
Vitamin E3 mg25%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,06 mg5,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,26 mg18,6%
Vitamin B3 (niacin)6,69 mg41,8%
Vitamin B60,24 mg17,1%
Vitamin B9 (folat)7,3 µg3,6%
Vitamin B129 µg360%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor215 mg30,7%
Jod0 µg0%
Järn1,1 mg7,9%
Kalcium38 mg4,8%
Kalium340 mg17%
Magnesium17 mg4,5%
Natrium520 mg104%
Selen16,3 µg29,6%
Zink1,3 mg13%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,58 g20,7%
DHA (Fettsyra 22:6)0,94 g470%
Fettsyra 4:0-10:00,12 g-
Fettsyra 12:00,39 g-
Fettsyra 14:00,96 g-
Fettsyra 16:03,17 g-
Fettsyra 18:01,05 g-
Fettsyra 20:00,07 g-
Fettsyra 16:10,67 g-
Fettsyra 18:15,78 g-
Fettsyra 18:21,7 g-
Fettsyra 20:40,03 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,63 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,03 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad

Övrig information/klassificering av Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad

Gruppering
Fisk- och skaldjursrätt
Art
Sill, strömming
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Delad eller mald
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekt
Industriell process
Kryddor eller örter tillsatt, Margarin tillfört, Panerad, Saltad, Spannmål tillförd, Ägg tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Hemlagat
Tillverkare
Hemlagat

Information om näringsvärde Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Strömmingsflundra panerad stekt hemlagad. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %