Näringsvärde Stångkorv fett ca 14%

Namn: Stångkorv fett ca 14% (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Stångkorv
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Stångkorv fett ca 14%

Kalorier193 kcal
Proteiner9,5 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
9,2 g
  1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
13,5 g
  5,1 g
  6,1 g
  1,6 g
Kolesterol65 mg
Salt1,2 g
Aska1,8 g
Vatten66 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Stångkorv fett ca 14%

Näringstäthet Stångkorv fett ca 14%

Stångkorv fett ca 14% är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 13% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Stångkorv fett ca 14% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A6,3 µg0,8%
ß-Karoten4 µg-
Vitamin D0,15 µg3%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,1 mg9,1%
Vitamin B2 (riboflavin)0,1 mg7,1%
Vitamin B3 (niacin)3,94 mg24,6%
Vitamin B60,15 mg10,7%
Vitamin B9 (folat)4 µg2%
Vitamin B121,1 µg44%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor74 mg10,6%
Jod0 µg0%
Järn1,3 mg9,3%
Kalcium23 mg2,9%
Kalium114 mg5,7%
Magnesium12 mg3,2%
Natrium475 mg95%
Selen2 µg3,6%
Zink1,2 mg12%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,1 g3,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0,04 g20%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,21 g-
Fettsyra 16:03,09 g-
Fettsyra 18:01,67 g-
Fettsyra 20:00,06 g-
Fettsyra 16:10,46 g-
Fettsyra 18:15,39 g-
Fettsyra 18:21,24 g-
Fettsyra 20:40,05 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,03 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Stångkorv fett ca 14%

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Stångkorv fett ca 14% väger efter tillagning
Stekning91 g

Näringsvärden relaterade livsmedel till Stångkorv fett ca 14%

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Stångkorv fett ca 14%193 kcal9,5 g9,2 g13,5 g
Stångkorv stekt205 kcal10,1 g9,8 g14,4 g

Övrig information/klassificering av Stångkorv fett ca 14%

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris och nötkött
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Animaliskt fett eller olja til, Homogeniserad eller emulsifier, Kryddor eller örter tillsatt, Kött tillfört, Rökt eller rök smaksatt, Saltad, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillföra, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmateriel
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Fett Ätbar korvtarm
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Stångkorv fett ca 14%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Stångkorv fett ca 14% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Stångkorv fett ca 14%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Stångkorv fett ca 14% ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Stångkorv fett ca 14%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %