Näringsvärde Spettekaka

Namn: Spettekaka (Gallus gallus domesticus L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Konfekt och annan sockerprodukt dvs ej choklad 18
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Spettekaka

Kalorier427 kcal
Proteiner11,8 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
72,4 g
  1 g
  65,1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
9,8 g
  3,4 g
  4,3 g
  1,6 g
Kolesterol500 mg
Salt0,3 g
Aska0,9 g
Vatten5,1 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Spettekaka

Näringstäthet Spettekaka

Spettekaka är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 16% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Spettekaka (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A71,2 µg8,9%
ß-Karoten14 µg-
Vitamin D1,02 µg20,4%
Vitamin E0,9 mg7,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,11 mg10%
Vitamin B2 (riboflavin)0,24 mg17,1%
Vitamin B3 (niacin)2,57 mg16,1%
Vitamin B60,08 mg5,7%
Vitamin B9 (folat)21 µg10,5%
Vitamin B121 µg40%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor193 mg27,6%
Jod0 µg0%
Järn1,8 mg12,9%
Kalcium45 mg5,6%
Kalium133 mg6,7%
Magnesium13 mg3,5%
Natrium120 mg24%
Selen20 µg36,4%
Zink1,1 mg11%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,08 g2,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0,15 g75%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,04 g-
Fettsyra 16:02,52 g-
Fettsyra 18:00,84 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10,37 g-
Fettsyra 18:13,87 g-
Fettsyra 18:21,15 g-
Fettsyra 20:40,15 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Spettekaka

Övrig information/klassificering av Spettekaka

Gruppering
Konfekt och annan sockerprodukt dvs ej c
Art
Höna
Del av växt/djur
Helt ägg utan skal
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod okänd
Industriell process
Socker eller sirap tillfört, Spannmål tillförd
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Inte tillämpligt

Information om näringsvärde Spettekaka

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Spettekaka och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Spettekaka. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Spettekaka. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %