Näringsvärde Sojakorv

Namn: Sojakorv (Glycine max, Merr.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Sojakorv
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Sojakorv

Kalorier226 kcal
Proteiner16,4 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
8,5 g
  7,7 g
  1,6 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
16 g
  1,5 g
  3,5 g
  7,8 g
Salt1,7 g
Aska2,6 g
Vatten56,5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Sojakorv

Näringstäthet Sojakorv

Sojakorv är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 16% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Sojakorv (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A23,9 µg3%
ß-Karoten34 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E8,74 mg72,8%
Vitamin K5 µg6,7%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,04 mg3,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,2 mg14,3%
Vitamin B3 (niacin)3,6 mg22,5%
Vitamin B60,08 mg5,7%
Vitamin B9 (folat)48,5 µg24,2%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C20,3 mg25,4%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor87,6 mg12,5%
Jod3 µg2%
Järn1,22 mg8,7%
Kalcium47 mg5,9%
Kalium207 mg10,4%
Magnesium28 mg7,5%
Natrium692 mg138,4%
Selen14,4 µg26,2%
Zink0,71 mg7,1%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,18 g6,4%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,01 g-
Fettsyra 16:00,92 g-
Fettsyra 18:00,47 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:10,01 g-
Fettsyra 18:13,4 g-
Fettsyra 18:27,57 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Sojakorv

Näringsvärden relaterade livsmedel till Sojakorv

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Sojakorv226 kcal16,4 g8,5 g16 g
Sojakorv konserv 15% fett199 kcal12 g5,5 g15 g

Övrig information/klassificering av Sojakorv

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Sojaböna
Del av växt/djur
Fullkorn, hela frön, gryn, bönor
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod okänd
Industriell process
Grönsak tillförd, Homogeniserad eller emulsifierad, Jäst tillfört, Kryddor eller örter tillsatt, Protein tillfört, Ris tillfört, Saltad, Socker eller sirap tillfört, Vegetabiliskt fett eller olja tillfört, Vete tillfört, Äggvita tillförd
Konserveringsmetod
Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Låda, box, ask, Papper
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Ätbart korvskinn
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Sojakorv

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Sojakorv och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Sojakorv. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Sojakorv. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %