Näringsvärde Sojakorv stekt

Namn: Sojakorv stekt (Glycine max, Merr.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Baljväxträtter 13
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Sojakorv stekt

Kalorier238 kcal
Proteiner17,3 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
8,9 g
  8,1 g
  1,7 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
16,8 g
  1,6 g
  3,7 g
  8,2 g
Salt1,8 g
Aska2,7 g
Vatten54,2 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Sojakorv stekt

Näringstäthet Sojakorv stekt

Sojakorv stekt är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 16% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Sojakorv stekt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A25,2 µg3,2%
ß-Karoten36 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E9,21 mg76,8%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,03 mg2,7%
Vitamin B2 (riboflavin)0,17 mg12,1%
Vitamin B3 (niacin)3,79 mg23,7%
Vitamin B60,07 mg5%
Vitamin B9 (folat)38,3 µg19,1%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C17,1 mg21,4%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor92,3 mg13,2%
Jod3,2 µg2,1%
Järn1,29 mg9,2%
Kalcium49,5 mg6,2%
Kalium218,1 mg10,9%
Magnesium29,5 mg7,9%
Natrium729,1 mg145,8%
Selen15,17 µg27,6%
Zink0,75 mg7,5%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,19 g6,8%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,01 g-
Fettsyra 16:00,97 g-
Fettsyra 18:00,5 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:10,01 g-
Fettsyra 18:13,58 g-
Fettsyra 18:27,98 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Sojakorv stekt

Övrig information/klassificering av Sojakorv stekt

Gruppering
Baljväxträtter
Art
Bönor, hela fröet ätbar
Del av växt/djur
Frö eller kärna, skal borttaget
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekning
Industriell process
Industriell process inte känd
Konserveringsmetod
Steriliserad/hermetiserad
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Burk
Förpackningsmaterial
Metall
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Hemlagat

Information om näringsvärde Sojakorv stekt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Sojakorv stekt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Sojakorv stekt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Sojakorv stekt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %