Näringsvärde Sojakorv konserv 15% fett

Namn: Sojakorv konserv 15% fett (Glycine max, Merr.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Sojakorv konserv 15% fett

Kalorier199 kcal
Proteiner12 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
5,5 g
  2 g
  1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
15 g
  2,3 g
  3,5 g
  8,3 g
Salt0 g
Aska1,5 g
Vatten66 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Sojakorv konserv 15% fett

Näringstäthet Sojakorv konserv 15% fett

Sojakorv konserv 15% fett är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 10% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Sojakorv konserv 15% fett (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0 µg0%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,28 mg2,3%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,2 mg18,2%
Vitamin B2 (riboflavin)0,1 mg7,1%
Vitamin B3 (niacin)2,6 mg16,2%
Vitamin B60,27 mg19,3%
Vitamin B9 (folat)19 µg9,5%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor179 mg25,6%
Jod0 µg0%
Järn2,7 mg19,3%
Kalcium73 mg9,1%
Kalium540 mg27%
Magnesium44 mg11,7%
Natrium2 mg0,4%
Selen1 µg1,8%
Zink0,3 mg3%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:31,08 g38,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,28 g-
Fettsyra 16:01,45 g-
Fettsyra 18:00,61 g-
Fettsyra 20:00,06 g-
Fettsyra 16:10,01 g-
Fettsyra 18:13,47 g-
Fettsyra 18:27,19 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Sojakorv konserv 15% fett

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Sojakorv konserv 15% fett väger efter tillagning
Stekning95 g

Näringsvärden relaterade livsmedel till Sojakorv konserv 15% fett

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Sojakorv konserv 15% fett199 kcal12 g5,5 g15 g
Sojakorv226 kcal16,4 g8,5 g16 g

Övrig information/klassificering av Sojakorv konserv 15% fett

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Sojabönor
Del av växt/djur
Protein extrakt, konstrat eller isolat
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod okänd
Industriell process
Grönsak tillförd, Kryddor eller örter tillsatt, Saltad, Socker eller sirap tillfört, Spannmål tillförd, Vegetabiliskt fett eller olja, Äggvita tillförd
Konserveringsmetod
Steriliserad/hermetiserad
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Burk, Metall
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmateriel
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
Ätbar korvtarm
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Sojakorv konserv 15% fett

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Sojakorv konserv 15% fett och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Sojakorv konserv 15% fett. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Sojakorv konserv 15% fett ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Sojakorv konserv 15% fett. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %