Näringsvärde Småkakor ospec.

Namn: Småkakor ospec. (Triticum aestivum L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Småkakor
Livsmedelsgrupp: Bageriprodukter, söta och/eller feta 76
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Småkakor ospec.

Kalorier492 kcal
Proteiner4,7 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
70,9 g
  2,1 g
  31,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
21,4 g
  8,9 g
  9 g
  2,5 g
Kolesterol7 mg
Salt0,6 g
Aska0,9 g
Vatten2,2 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Småkakor ospec.

Näringstäthet Småkakor ospec.

Småkakor ospec. är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 12% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Småkakor ospec. (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A239,6 µg30%
ß-Karoten67 µg-
Vitamin D0,59 µg11,8%
Vitamin E4,24 mg35,3%
Vitamin K29 µg38,7%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,04 mg3,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,05 mg3,6%
Vitamin B3 (niacin)1,8 mg11,2%
Vitamin B60,09 mg6,4%
Vitamin B9 (folat)14,7 µg7,3%
Vitamin B120,08 µg3,2%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor108 mg15,4%
Jod2 µg1,3%
Järn0,79 mg5,6%
Kalcium13,1 mg1,6%
Kalium123 mg6,2%
Magnesium18 mg4,8%
Natrium246 mg49,2%
Selen2,09 µg3,8%
Zink0,45 mg4,5%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,35 g12,5%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,26 g-
Fettsyra 12:01,03 g-
Fettsyra 14:00,52 g-
Fettsyra 16:05,82 g-
Fettsyra 18:01,17 g-
Fettsyra 20:00,09 g-
Fettsyra 16:10,04 g-
Fettsyra 18:18,85 g-
Fettsyra 18:22,13 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Småkakor ospec.

Näringsvärden relaterade livsmedel till Småkakor ospec.

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Småkakor ospec.492 kcal4,7 g70,9 g21,4 g
Småkakor sötade m sorbitol546 kcal7 g56,6 g33 g

Övrig information/klassificering av Småkakor ospec.

Gruppering
Bageriprodukter, söta och/eller feta
Art
Vete
Del av växt/djur
Mjöl, grodd och kli borttaget
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Mjölk eller mjölkprodukt tillförd, Nöt eller frö tillfört, Saltad, Smaksatt eller kryddextrakt tillfört, Socker eller sirap tillfört, Vegetabiliskt fett eller olja tillfört
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Plast, Tub
Förpackningsmaterial
Plast
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Inte tillämpligt

Information om näringsvärde Småkakor ospec.

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Småkakor ospec. och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Småkakor ospec.. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Småkakor ospec.. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %