Näringsvärde Sillsallad

Namn: Sillsallad (Clupea harengus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Sillsallad
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursrätt 58
Livsmedelstyp: Tillbehör


Makronutrienter mm per 100 g Sillsallad

Kalorier95 kcal
Proteiner4,4 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
12 g
  1,3 g
  6,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
3,5 g
  0,8 g
  1,5 g
  0,9 g
Kolesterol17,4 mg
Salt0,8 g
Aska1 g
Vatten79 g
Avfall5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Sillsallad

Näringstäthet Sillsallad

Sillsallad är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 14% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Sillsallad (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A2,9 µg0,4%
ß-Karoten9 µg-
Vitamin D1,09 µg21,8%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,02 mg1,8%
Vitamin B2 (riboflavin)0,05 mg3,6%
Vitamin B3 (niacin)1,81 mg11,3%
Vitamin B60,08 mg5,7%
Vitamin B9 (folat)11,3 µg5,7%
Vitamin B121,13 µg45,2%
Vitamin C6,8 mg8,5%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor29,2 mg4,2%
Jod1,8 µg1,2%
Järn0,38 mg2,7%
Kalcium11,5 mg1,4%
Kalium154,7 mg7,7%
Magnesium10,6 mg2,8%
Natrium317 mg63,4%
Selen4,77 µg8,7%
Zink0,27 mg2,7%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,06 g2,1%
DHA (Fettsyra 22:6)0,31 g155%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,24 g-
Fettsyra 16:00,49 g-
Fettsyra 18:00,03 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10,19 g-
Fettsyra 18:10,45 g-
Fettsyra 18:20,1 g-
Fettsyra 20:40,01 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,19 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,02 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Sillsallad

Övrig information/klassificering av Sillsallad

Gruppering
Fisk- och skaldjursrätt
Art
Sill, strömming
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Delad i halvor, bitar
Värmebehandling
Ej värmebehandlad
Tillagningsmetod
Kalla rätter
Industriell process
Ingrediens tillförd
Konserveringsmetod
konserverad i saltlag, Kyld
Förpackningsmedium
Förpackad i syrad saltlag
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Beräknat livsmedel

Information om näringsvärde Sillsallad

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Sillsallad och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Sillsallad. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Sillsallad. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %