Näringsvärde Sill panerad stekt

Namn: Sill panerad stekt (Clupea harengus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursrätt 58
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Sill panerad stekt

Kalorier202 kcal
Proteiner16,3 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
6,5 g
  0,7 g
  0,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
12,6 g
  2,1 g
  6,1 g
  3,4 g
Kolesterol42,2 mg
Salt2,7 g
Aska4 g
Vatten59,5 g
Avfall28 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Sill panerad stekt

Näringstäthet Sill panerad stekt

Sill panerad stekt är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 37% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Sill panerad stekt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A23,1 µg2,9%
ß-Karoten12 µg-
Vitamin D5,64 µg112,8%
Vitamin E2,15 mg17,9%
Vitamin K6 µg8%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,03 mg2,7%
Vitamin B2 (riboflavin)0,17 mg12,1%
Vitamin B3 (niacin)7,78 mg48,6%
Vitamin B60,25 mg17,9%
Vitamin B9 (folat)11,2 µg5,6%
Vitamin B126,91 µg276,4%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor279,7 mg40%
Jod146,6 µg97,7%
Järn0,84 mg6%
Kalcium57,9 mg7,2%
Kalium335,9 mg16,8%
Magnesium41,5 mg11,1%
Natrium1062 mg212,4%
Selen23,56 µg42,8%
Zink1,46 mg14,6%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,58 g20,7%
DHA (Fettsyra 22:6)0,68 g340%
Fettsyra 4:0-10:00,01 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,47 g-
Fettsyra 16:01,2 g-
Fettsyra 18:00,2 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:10,29 g-
Fettsyra 18:13,87 g-
Fettsyra 18:21,32 g-
Fettsyra 20:40,07 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,31 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,06 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Sill panerad stekt

Näringsvärden relaterade livsmedel till Sill panerad stekt

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Sill panerad stekt202 kcal16,3 g6,5 g12,6 g
Ansjovis skarpsill inlagd215 kcal12,5 g11,8 g13,1 g
Inlagd höstsill u lag247 kcal11,7 g23,1 g12 g
Inlagd sill245 kcal9,8 g20 g14 g
Inlagd sill m gräddfilssås289 kcal5,2 g15,6 g23,2 g
Inlagd sill u lag235 kcal9,8 g21,9 g12 g
Salt sill panerad stekt hemlagad289 kcal14,1 g4,9 g24,2 g
Senapssill m sås237 kcal5,6 g14,2 g17,8 g
Senapssill u sås251 kcal7,8 g15,2 g17,8 g
Sill matjessill konserv314 kcal16 g12,1 g22,6 g
Sill salt kokt249 kcal19,7 g0 g19,1 g
Sill salt urvattnad konserv208 kcal16,5 g0 g16 g
Skarpsill152 kcal17,6 g0 g9,1 g

Övrig information/klassificering av Sill panerad stekt

Gruppering
Fisk- och skaldjursrätt
Art
Sill, strömming
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekning
Industriell process
Ingrediens tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Beräknat livsmedel

Information om näringsvärde Sill panerad stekt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Sill panerad stekt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Sill panerad stekt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Sill panerad stekt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %