Näringsvärde Sardiner i olja konserv

Namn: Sardiner i olja konserv (Sardina pilchardus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Sardiner
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursprodukt 55
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Sardiner i olja konserv

Kalorier284 kcal
Proteiner24 g
Kolhydrater0 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
21,1 g
  4,6 g
  4,5 g
  10,9 g
Kolesterol80 mg
Salt1,3 g
Aska1,9 g
Vatten53 g
Avfall13 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Sardiner i olja konserv

Näringstäthet Sardiner i olja konserv

Sardiner i olja konserv är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 38% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Sardiner i olja konserv (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A114,3 µg14,3%
ß-Karoten16 µg-
Vitamin D15 µg300%
Vitamin E1,7 mg14,2%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,12 mg10,9%
Vitamin B2 (riboflavin)0,39 mg27,9%
Vitamin B3 (niacin)11,1 mg69,4%
Vitamin B60,18 mg12,9%
Vitamin B9 (folat)16 µg8%
Vitamin B1211,5 µg460%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor300 mg42,9%
Jod25 µg16,7%
Järn2,8 mg20%
Kalcium191 mg23,9%
Kalium560 mg28%
Magnesium39 mg10,4%
Natrium510 mg102%
Selen35 µg63,6%
Zink2 mg20%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,9 g32,1%
DHA (Fettsyra 22:6)1,48 g740%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00,02 g-
Fettsyra 14:00,64 g-
Fettsyra 16:02,99 g-
Fettsyra 18:00,7 g-
Fettsyra 20:00,08 g-
Fettsyra 16:10,72 g-
Fettsyra 18:13,33 g-
Fettsyra 18:25,83 g-
Fettsyra 20:40,1 g-
EPA (Fettsyra 20:5)1,4 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,16 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Sardiner i olja konserv

Näringsvärden relaterade livsmedel till Sardiner i olja konserv

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Sardiner i olja konserv284 kcal24 g0 g21,1 g
Sardiner i tomatsås konserv217 kcal20,5 g0,6 g14,8 g

Övrig information/klassificering av Sardiner i olja konserv

Gruppering
Fisk- och skaldjursprodukt
Art
Sardin
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Delad eller mald
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod okänd
Industriell process
Vegetabiliskt fett eller olja tillfört
Konserveringsmetod
Steriliserad/hermetiserad
Förpackningsmedium
Förpackad i fett eller olja
Förpackningstyp
Burk, Metall
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Sardiner i olja konserv

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Sardiner i olja konserv och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Sardiner i olja konserv. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Sardiner i olja konserv. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %