Näringsvärde Salt sill panerad stekt hemlagad

Namn: Salt sill panerad stekt hemlagad (Clupea harengus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Fisk- och skaldjursrätt 58
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Salt sill panerad stekt hemlagad

Kalorier289 kcal
Proteiner14,1 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
4,9 g
  0,9 g
  0,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
24,2 g
  6,3 g
  10,8 g
  5,5 g
Kolesterol87 mg
Salt3 g
Aska4,8 g
Vatten52 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Salt sill panerad stekt hemlagad

Näringstäthet Salt sill panerad stekt hemlagad

Salt sill panerad stekt hemlagad är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 31% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Salt sill panerad stekt hemlagad (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A87,2 µg10,9%
ß-Karoten3 µg-
Vitamin D5,4 µg108%
Vitamin E2,53 mg21,1%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,04 mg3,6%
Vitamin B2 (riboflavin)0,23 mg16,4%
Vitamin B3 (niacin)7,25 mg45,3%
Vitamin B60,37 mg26,4%
Vitamin B9 (folat)7,9 µg4%
Vitamin B1210,8 µg432%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor92 mg13,1%
Jod0 µg0%
Järn1,2 mg8,6%
Kalcium88 mg11%
Kalium55 mg2,8%
Magnesium39,5 mg10,5%
Natrium1220 mg244%
Selen21,8 µg39,6%
Zink1,6 mg16%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,48 g17,1%
DHA (Fettsyra 22:6)1,67 g835%
Fettsyra 4:0-10:00,08 g-
Fettsyra 12:00,25 g-
Fettsyra 14:01,48 g-
Fettsyra 16:03,36 g-
Fettsyra 18:00,73 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:11,13 g-
Fettsyra 18:14,56 g-
Fettsyra 18:21,14 g-
Fettsyra 20:40,07 g-
EPA (Fettsyra 20:5)1,05 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,1 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Salt sill panerad stekt hemlagad

Näringsvärden relaterade livsmedel till Salt sill panerad stekt hemlagad

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Salt sill panerad stekt hemlagad289 kcal14,1 g4,9 g24,2 g
Ansjovis skarpsill inlagd215 kcal12,5 g11,8 g13,1 g
Inlagd höstsill u lag247 kcal11,7 g23,1 g12 g
Inlagd sill245 kcal9,8 g20 g14 g
Inlagd sill m gräddfilssås289 kcal5,2 g15,6 g23,2 g
Inlagd sill u lag235 kcal9,8 g21,9 g12 g
Senapssill m sås237 kcal5,6 g14,2 g17,8 g
Senapssill u sås251 kcal7,8 g15,2 g17,8 g
Sill matjessill konserv314 kcal16 g12,1 g22,6 g
Sill panerad stekt202 kcal16,3 g6,5 g12,6 g
Sill salt kokt249 kcal19,7 g0 g19,1 g
Sill salt urvattnad konserv208 kcal16,5 g0 g16 g
Skarpsill152 kcal17,6 g0 g9,1 g

Övrig information/klassificering av Salt sill panerad stekt hemlagad

Gruppering
Fisk- och skaldjursrätt
Art
Sill, strömming
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Delad eller mald
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekt
Industriell process
Margarin tillfört, Panerad, Råg tillfört
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
Hemlagat
Tillverkare
Hemlagat

Information om näringsvärde Salt sill panerad stekt hemlagad

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Salt sill panerad stekt hemlagad och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Salt sill panerad stekt hemlagad. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Salt sill panerad stekt hemlagad. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %