Näringsvärde Salami svensk fett ca 33%

Namn: Salami svensk fett ca 33% (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Salami
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Salami svensk fett ca 33%

Kalorier352 kcal
Proteiner15 g
Kolhydrater1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
32,5 g
  12,1 g
  14,5 g
  4,4 g
Kolesterol79 mg
Salt3,7 g
Aska4 g
Vatten47,5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Salami svensk fett ca 33%

Näringstäthet Salami svensk fett ca 33%

Salami svensk fett ca 33% är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 21% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Salami svensk fett ca 33% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A10,7 µg1,3%
ß-Karoten8 µg-
Vitamin D0,2 µg4%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,38 mg34,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,27 mg19,3%
Vitamin B3 (niacin)6,65 mg41,6%
Vitamin B60,15 mg10,7%
Vitamin B9 (folat)3 µg1,5%
Vitamin B121,3 µg52%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor172 mg24,6%
Jod0 µg0%
Järn1,9 mg13,6%
Kalcium17 mg2,1%
Kalium290 mg14,5%
Magnesium20 mg5,3%
Natrium1480 mg296%
Selen5 µg9,1%
Zink3,6 mg36%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,28 g10%
DHA (Fettsyra 22:6)0,12 g60%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,43 g-
Fettsyra 16:07,22 g-
Fettsyra 18:04,15 g-
Fettsyra 20:00,09 g-
Fettsyra 16:10,99 g-
Fettsyra 18:112,9 g-
Fettsyra 18:23,47 g-
Fettsyra 20:40,12 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,06 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Salami svensk fett ca 33%

Näringsvärden relaterade livsmedel till Salami svensk fett ca 33%

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Salami svensk fett ca 33%352 kcal15 g1 g32,5 g
Salami fett 9% Må gott174 kcal24,4 g1,1 g8 g
Salami importerad fett 45%485 kcal19,3 g2,1 g45 g

Övrig information/klassificering av Salami svensk fett ca 33%

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Ej värmebehandlad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Färg tillförd, Lagrad, Rökt eller rök smaksatt, Saltad
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillföra kemikalie, Konserverad genom fermentering, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Fett 30-45%
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Salami svensk fett ca 33%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Salami svensk fett ca 33% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Salami svensk fett ca 33%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Salami svensk fett ca 33%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %