Näringsvärde Salami importerad fett 45%

Namn: Salami importerad fett 45% (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Salami importerad fett 45%

Kalorier485 kcal
Proteiner19,3 g
Kolhydrater2,1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
45 g
  16,7 g
  20 g
  6,1 g
Kolesterol79 mg
Salt4,6 g
Aska5,6 g
Vatten28 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Salami importerad fett 45%

Näringstäthet Salami importerad fett 45%

Salami importerad fett 45% är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 20% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Salami importerad fett 45% (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A5,8 µg0,7%
ß-Karoten22 µg-
Vitamin D0,25 µg5%
Vitamin E0,28 mg2,3%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,21 mg19,1%
Vitamin B2 (riboflavin)0,23 mg16,4%
Vitamin B3 (niacin)8,14 mg50,9%
Vitamin B60,15 mg10,7%
Vitamin B9 (folat)3 µg1,5%
Vitamin B121 µg40%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor160 mg22,9%
Jod4,1 µg2,7%
Järn1 mg7,1%
Kalcium10 mg1,2%
Kalium160 mg8%
Magnesium10 mg2,7%
Natrium1850 mg370%
Selen5 µg9,1%
Zink1,7 mg17%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,39 g13,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0,17 g85%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,6 g-
Fettsyra 16:09,99 g-
Fettsyra 18:05,75 g-
Fettsyra 20:00,13 g-
Fettsyra 16:11,37 g-
Fettsyra 18:117,9 g-
Fettsyra 18:24,8 g-
Fettsyra 20:40,17 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,09 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Salami importerad fett 45%

Näringsvärden relaterade livsmedel till Salami importerad fett 45%

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Salami importerad fett 45%485 kcal19,3 g2,1 g45 g
Salami fett 9% Må gott174 kcal24,4 g1,1 g8 g
Salami svensk fett ca 33%352 kcal15 g1 g32,5 g

Övrig information/klassificering av Salami importerad fett 45%

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Ej värmebehandlad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Färg tillförd, Lagrad, Rökt eller rök smaksatt, Saltad
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillföra kemikalie, Konserverad genom fermentering, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
Fett 30-45%
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Salami importerad fett 45%

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Salami importerad fett 45% och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Salami importerad fett 45%. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Salami importerad fett 45%. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %