Näringsvärde Rotfruktsbiff stekt

Namn: Rotfruktsbiff stekt (Gallus gallus domesticus L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Rotsaksbiff
Livsmedelsgrupp: Grönsaksrätter 34
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagat kött, fisk, fågel, vegetariskt


Makronutrienter mm per 100 g Rotfruktsbiff stekt

Kalorier117 kcal
Proteiner6,3 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
7,1 g
  2 g
  3,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
7,5 g
  2,4 g
  3 g
  1,3 g
Kolesterol102,5 mg
Salt1,2 g
Aska2,1 g
Vatten76,8 g
Avfall20 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Rotfruktsbiff stekt

Näringstäthet Rotfruktsbiff stekt

Rotfruktsbiff stekt är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 18% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Rotfruktsbiff stekt (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A274,5 µg34,3%
ß-Karoten1864 µg-
Vitamin D0,55 µg11%
Vitamin E2,71 mg22,6%
Vitamin K16 µg21,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,05 mg4,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,17 mg12,1%
Vitamin B3 (niacin)2,28 mg14,2%
Vitamin B60,09 mg6,4%
Vitamin B9 (folat)36 µg18%
Vitamin B120,46 µg18,4%
Vitamin C3,5 mg4,4%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor124,5 mg17,8%
Jod60,5 µg40,3%
Järn0,73 mg5,2%
Kalcium96,2 mg12%
Kalium277 mg13,9%
Magnesium15,1 mg4%
Natrium481,9 mg96,4%
Selen7,34 µg13,3%
Zink0,83 mg8,3%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,25 g8,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0,03 g15%
Fettsyra 4:0-10:00,21 g-
Fettsyra 12:00,06 g-
Fettsyra 14:00,22 g-
Fettsyra 16:01,31 g-
Fettsyra 18:00,48 g-
Fettsyra 20:00,02 g-
Fettsyra 16:10,1 g-
Fettsyra 18:12,86 g-
Fettsyra 18:20,96 g-
Fettsyra 20:40,04 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Rotfruktsbiff stekt

Övrig information/klassificering av Rotfruktsbiff stekt

Gruppering
Grönsaksrätter
Art
Rotfrukter, rotknölar etc.
Del av växt/djur
Rötter, knölar och lökar
Fysisk form
Delad i bitar
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekning
Industriell process
Ingen industriell process tillämpad
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Hemlagat

Information om näringsvärde Rotfruktsbiff stekt

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Rotfruktsbiff stekt och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Rotfruktsbiff stekt. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Rotfruktsbiff stekt. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %