Näringsvärde Rostad lök

Namn: Rostad lök (Allium cepa L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Rostad Lök
Livsmedelsgrupp: Grönsaksprodukter 51
Livsmedelstyp: Råvara, förädlad och bearbetad


Makronutrienter mm per 100 g Rostad lök

Kalorier607 kcal
Proteiner6,4 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
39,9 g
  4,9 g
  6,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
48,5 g
  13,4 g
  19,4 g
  5,8 g
Salt1,6 g
Aska2,6 g
Vatten2,5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Rostad lök

Näringstäthet Rostad lök

Rostad lök är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 17% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Rostad lök (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A4,3 µg0,5%
ß-Karoten37 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E7,13 mg59,4%
Vitamin K23 µg30,7%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,06 mg5,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,11 mg7,9%
Vitamin B3 (niacin)2,4 mg15%
Vitamin B60,39 mg27,9%
Vitamin B9 (folat)77,6 µg38,8%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor109 mg15,6%
Jod14 µg9,3%
Järn1,15 mg8,2%
Kalcium42,1 mg5,3%
Kalium405 mg20,2%
Magnesium28,2 mg7,5%
Natrium647 mg129,4%
Selen2,3 µg4,2%
Zink0,94 mg9,4%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:31,1 g39,3%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00,06 g-
Fettsyra 14:00,26 g-
Fettsyra 16:010,92 g-
Fettsyra 18:01,85 g-
Fettsyra 20:00,19 g-
Fettsyra 16:10,07 g-
Fettsyra 18:118,86 g-
Fettsyra 18:24,68 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Rostad lök

Övrig information/klassificering av Rostad lök

Gruppering
Grönsaksprodukter
Art
Lök
Del av växt/djur
Lök
Fysisk form
Delad eller mald
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Rostad
Industriell process
Saltad, Vegetabiliskt fett eller olja tillfört, Vete tillfört
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Burk, Plast
Förpackningsmaterial
Plast
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Rostad lök

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Rostad lök och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Rostad lök. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Rostad lök. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %