Näringsvärde Ren kött torkat

Namn: Ren kött torkat (Rangifer tarandus ssp. tarandus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Renkött
Livsmedelsgrupp: Konserverat kött 23
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Ren kött torkat

Kalorier318 kcal
Proteiner40 g
Kolhydrater0 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
17,6 g
  7,2 g
  8,1 g
  0,9 g
Kolesterol200 mg
Salt0,6 g
Aska5,6 g
Vatten36,8 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Ren kött torkat

Näringstäthet Ren kött torkat

Ren kött torkat är ett mycket näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 45% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Ren kött torkat (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A21 µg2,6%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0,72 µg14,4%
Vitamin E0,84 mg7%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,68 mg61,8%
Vitamin B2 (riboflavin)1,56 mg111,4%
Vitamin B3 (niacin)20,53 mg128,3%
Vitamin B60,9 mg64,3%
Vitamin B9 (folat)24 µg12%
Vitamin B1213,8 µg552%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor605 mg86,4%
Jod0 µg0%
Järn17,3 mg123,6%
Kalcium34 mg4,2%
Kalium1140 mg57%
Magnesium85 mg22,7%
Natrium245 mg49%
Selen40 µg72,7%
Zink12,4 mg124%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,1 g3,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,55 g-
Fettsyra 16:04,45 g-
Fettsyra 18:01,95 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:11,06 g-
Fettsyra 18:16,55 g-
Fettsyra 18:20,48 g-
Fettsyra 20:40,06 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,02 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,03 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Ren kött torkat

Övrig information/klassificering av Ren kött torkat

Gruppering
Konserverat kött
Art
Ren
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Delad eller mald
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Vatten borttaget
Konserveringsmetod
Torkad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Styckningsdetalj inte känd
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Ren kött torkat

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Ren kött torkat och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Ren kött torkat. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Ren kött torkat. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %