Näringsvärde Rökt påläggskorv fett 34% ospec

Namn: Rökt påläggskorv fett 34% ospec (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Rökt påläggskorv fett 34% ospec

Kalorier380 kcal
Proteiner11,1 g
Kolhydrater8,3 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
34 g
  12,6 g
  15,1 g
  4,6 g
Kolesterol79 mg
Salt2,6 g
Aska3,1 g
Vatten43,5 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Rökt påläggskorv fett 34% ospec

Näringstäthet Rökt påläggskorv fett 34% ospec

Rökt påläggskorv fett 34% ospec är ett näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 21% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Rökt påläggskorv fett 34% ospec (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A10,7 µg1,3%
ß-Karoten8 µg-
Vitamin D0,2 µg4%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,38 mg34,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,27 mg19,3%
Vitamin B3 (niacin)5,94 mg37,1%
Vitamin B60,15 mg10,7%
Vitamin B9 (folat)3 µg1,5%
Vitamin B121,3 µg52%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor120 mg17,1%
Jod0 µg0%
Järn3,5 mg25%
Kalcium10 mg1,2%
Kalium230 mg11,5%
Magnesium20 mg5,3%
Natrium1030 mg206%
Selen2 µg3,6%
Zink3,6 mg36%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,29 g10,4%
DHA (Fettsyra 22:6)0,13 g65%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,45 g-
Fettsyra 16:07,55 g-
Fettsyra 18:04,34 g-
Fettsyra 20:00,1 g-
Fettsyra 16:11,04 g-
Fettsyra 18:113,51 g-
Fettsyra 18:23,63 g-
Fettsyra 20:40,13 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,07 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Rökt påläggskorv fett 34% ospec

Näringsvärden relaterade livsmedel till Rökt påläggskorv fett 34% ospec

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Rökt påläggskorv fett 34% ospec380 kcal11,1 g8,3 g34 g
Rökt påläggskorv fett 10% ospec218 kcal19 g13 g10 g

Övrig information/klassificering av Rökt påläggskorv fett 34% ospec

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris och nötkött
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Animaliskt fett eller olja til, Kryddor eller örter tillsatt, Lagrad, Rökt eller rök smaksatt, Saltad, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Konserverad genom att tillföra, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmateriel
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Fett 30-45%
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Rökt påläggskorv fett 34% ospec

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Rökt påläggskorv fett 34% ospec och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Rökt påläggskorv fett 34% ospec. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Rökt påläggskorv fett 34% ospec. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %