Näringsvärde Rökt isterband fett ca19 %

Namn: Rökt isterband fett ca19 % (Sus scrofa) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Korv eller liknande produkt 73
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Rökt isterband fett ca19 %

Kalorier257 kcal
Proteiner10,7 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
12,3 g
  1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
18,7 g
  7,7 g
  8,5 g
  1,6 g
Kolesterol65 mg
Salt0,8 g
Aska2,3 g
Vatten56 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Rökt isterband fett ca19 %

Näringstäthet Rökt isterband fett ca19 %

Rökt isterband fett ca19 % är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 12% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Rökt isterband fett ca19 % (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A6,3 µg0,8%
ß-Karoten4 µg-
Vitamin D0,15 µg3%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,1 mg9,1%
Vitamin B2 (riboflavin)0,1 mg7,1%
Vitamin B3 (niacin)4,16 mg26%
Vitamin B60,15 mg10,7%
Vitamin B9 (folat)4 µg2%
Vitamin B121,1 µg44%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor78 mg11,1%
Jod0 µg0%
Järn1,2 mg8,6%
Kalcium11 mg1,4%
Kalium178 mg8,9%
Magnesium12 mg3,2%
Natrium320 mg64%
Selen2 µg3,6%
Zink1,2 mg12%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,16 g5,7%
DHA (Fettsyra 22:6)0,05 g25%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,34 g-
Fettsyra 16:04,47 g-
Fettsyra 18:02,6 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:10,59 g-
Fettsyra 18:17,66 g-
Fettsyra 18:21,32 g-
Fettsyra 20:40,04 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,02 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Rökt isterband fett ca19 %

Viktförändring vid tillagning

Vad 100 gram Rökt isterband fett ca19 % väger efter tillagning
Stekning91 g

Näringsvärden relaterade livsmedel till Rökt isterband fett ca19 %

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Rökt isterband fett ca19 %257 kcal10,7 g12,3 g18,7 g
Isterband fett 15%244 kcal11 g12,6 g17 g
Isterband stekt270 kcal11,3 g12,9 g19,7 g

Övrig information/klassificering av Rökt isterband fett ca19 %

Gruppering
Korv eller liknande produkt
Art
Gris och nötkött
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Fast
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Animaliskt fett eller olja til, Homogeniserad eller emulsifier, Korn tillfört, Kryddor eller örter tillsatt, Lagrad, Mjölksyre fermenterad, Rökt eller rök smaksatt, Saltad
Konserveringsmetod
Konserverad genom fermentering, Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmateriel
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Fett 15-30%, Ätbar korvtarm
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Rökt isterband fett ca19 %

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Rökt isterband fett ca19 % och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Rökt isterband fett ca19 %. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Viktförändring vid tillagning
Rökt isterband fett ca19 % ändrar vikt vid tillagning. De angivna vikterna är ett ungefärligt medelvärde från olika tillagningstillfällen och det kan skilja sig från gång till gång beroende på råvaran/livsmedlet, tillagningstid, värme, maträtt mm.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Rökt isterband fett ca19 %. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %