Näringsvärde Pytt-i-panna vegetarisk

Namn: Pytt-i-panna vegetarisk (Solanum tuberosum) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Potatisrätter 42
Livsmedelstyp: Råvara


Makronutrienter mm per 100 g Pytt-i-panna vegetarisk

Kalorier127 kcal
Proteiner5,6 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
19,4 g
  3,1 g
  1,5 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
3,6 g
  1,8 g
  1,4 g
  0,2 g
Salt0,8 g
Aska1,6 g
Vatten69,8 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Pytt-i-panna vegetarisk

Näringstäthet Pytt-i-panna vegetarisk

Pytt-i-panna vegetarisk är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 8% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Pytt-i-panna vegetarisk (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A0 µg0%
ß-Karoten0 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,21 mg1,8%
Vitamin K1 µg1,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,08 mg7,3%
Vitamin B2 (riboflavin)0,04 mg2,9%
Vitamin B3 (niacin)2,7 mg16,9%
Vitamin B60,25 mg17,9%
Vitamin B9 (folat)23,9 µg11,9%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C5,2 mg6,5%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor68,7 mg9,8%
Jod1 µg0,7%
Järn0,78 mg5,6%
Kalcium18 mg2,2%
Kalium374 mg18,7%
Magnesium20,2 mg5,4%
Natrium314 mg62,8%
Selen1,7 µg3,1%
Zink0,51 mg5,1%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,02 g0,7%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00,01 g-
Fettsyra 14:00,04 g-
Fettsyra 16:01,46 g-
Fettsyra 18:00,27 g-
Fettsyra 20:00,01 g-
Fettsyra 16:10,01 g-
Fettsyra 18:11,38 g-
Fettsyra 18:20,23 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Pytt-i-panna vegetarisk

Näringsvärden relaterade livsmedel till Pytt-i-panna vegetarisk

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Pytt-i-panna vegetarisk127 kcal5,6 g19,4 g3,6 g
Pytt i panna fryst154 kcal6,4 g14,9 g7,9 g
Pytt i panna gjutjärnsstekpanna hemlagad139 kcal6,3 g14,8 g6,2 g
Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp82 kcal1,9 g13,3 g3 g

Övrig information/klassificering av Pytt-i-panna vegetarisk

Gruppering
Potatisrätter
Art
Potatis
Del av växt/djur
Knöl
Fysisk form
Delad i bitar
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod okänd
Industriell process
Grönsak tillförd, Kryddor eller örter tillsatt, Saltad, Socker eller sirap tillfört, Soja tillfört, Vatten tillfört, Vegetabiliskt fett eller olja tillfört, Vete tillfört
Konserveringsmetod
Fryst
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Plast, Påse
Förpackningsmaterial
Plast
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Pytt-i-panna vegetarisk

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Pytt-i-panna vegetarisk och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Pytt-i-panna vegetarisk. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Pytt-i-panna vegetarisk. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %