Näringsvärde Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp

Namn: Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp (Solanum tuberosum L. ssp. tuberosum) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Potatisrätter 42
Livsmedelstyp: Maträtt, kött, "potatis" och grönsak, soppa, låda


Makronutrienter mm per 100 g Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp

Kalorier82 kcal
Proteiner1,9 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
13,3 g
  3 g
  3,6 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
3 g
  0,3 g
  1,6 g
  0,9 g
Salt0,4 g
Aska1,3 g
Vatten80,5 g
Avfall12 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp

Näringstäthet Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp

Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 11% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A112,2 µg14%
ß-Karoten1091 µg-
Vitamin D3,14 µg62,8%
Vitamin E1,05 mg8,8%
Vitamin K4 µg5,3%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,06 mg5,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,09 mg6,4%
Vitamin B3 (niacin)2,6 mg16,2%
Vitamin B60,11 mg7,9%
Vitamin B9 (folat)23,7 µg11,9%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C7,3 mg9,1%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor56,5 mg8,1%
Jod20,2 µg13,5%
Järn0,47 mg3,4%
Kalcium20,8 mg2,6%
Kalium397,1 mg19,9%
Magnesium16,2 mg4,3%
Natrium165,1 mg33%
Selen0,46 µg0,8%
Zink0,41 mg4,1%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,26 g9,3%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,01 g-
Fettsyra 16:00,21 g-
Fettsyra 18:00,07 g-
Fettsyra 20:00,02 g-
Fettsyra 16:10,01 g-
Fettsyra 18:11,58 g-
Fettsyra 18:20,64 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp

Näringsvärden relaterade livsmedel till Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp82 kcal1,9 g13,3 g3 g
Pytt i panna fryst154 kcal6,4 g14,9 g7,9 g
Pytt i panna gjutjärnsstekpanna hemlagad139 kcal6,3 g14,8 g6,2 g
Pytt-i-panna vegetarisk127 kcal5,6 g19,4 g3,6 g

Övrig information/klassificering av Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp

Gruppering
Potatisrätter
Art
Potatis
Del av växt/djur
Knöl
Fysisk form
Delad i trekantiga bitar
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekning
Industriell process
Ingrediens tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Hemlagat

Information om näringsvärde Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %