Näringsvärde Pytt i panna fryst

Namn: Pytt i panna fryst (Solanum tuberosum) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Potatisrätter 42
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Pytt i panna fryst

Kalorier154 kcal
Proteiner6,4 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
14,9 g
  1 g
  1,2 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
7,9 g
  3,4 g
  3,4 g
  0,7 g
Kolesterol18 mg
Salt1,3 g
Aska1,8 g
Vatten69 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Pytt i panna fryst

Näringstäthet Pytt i panna fryst

Pytt i panna fryst är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 15% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Pytt i panna fryst (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A38,7 µg4,8%
ß-Karoten8 µg-
Vitamin D0,36 µg7,2%
Vitamin E0,56 mg4,7%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)1 mg90,9%
Vitamin B2 (riboflavin)0,06 mg4,3%
Vitamin B3 (niacin)2,87 mg17,9%
Vitamin B60,22 mg15,7%
Vitamin B9 (folat)6,5 µg3,2%
Vitamin B120,4 µg16%
Vitamin C1 mg1,2%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor68 mg9,7%
Jod0 µg0%
Järn1,3 mg9,3%
Kalcium13 mg1,6%
Kalium340 mg17%
Magnesium18 mg4,8%
Natrium530 mg106%
Selen0,6 µg1,1%
Zink1,2 mg12%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,06 g2,1%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,13 g-
Fettsyra 16:02,31 g-
Fettsyra 18:00,87 g-
Fettsyra 20:00,01 g-
Fettsyra 16:10,18 g-
Fettsyra 18:13,08 g-
Fettsyra 18:20,52 g-
Fettsyra 20:40,01 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Pytt i panna fryst

Näringsvärden relaterade livsmedel till Pytt i panna fryst

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Pytt i panna fryst154 kcal6,4 g14,9 g7,9 g
Pytt i panna gjutjärnsstekpanna hemlagad139 kcal6,3 g14,8 g6,2 g
Pytt i panna vegetarisk rotfrukt svamp82 kcal1,9 g13,3 g3 g
Pytt-i-panna vegetarisk127 kcal5,6 g19,4 g3,6 g

Övrig information/klassificering av Pytt i panna fryst

Gruppering
Potatisrätter
Art
Potatis
Del av växt/djur
Knöl
Fysisk form
Delad i stycken
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Fett tillfört, Grönsak tillförd, Kött tillfört, Saltad
Konserveringsmetod
Fryst
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Plast, Påse
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmateriel
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Pytt i panna fryst

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Pytt i panna fryst och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Pytt i panna fryst. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Pytt i panna fryst. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %