Näringsvärde Potatiskroketter frysta värmda

Namn: Potatiskroketter frysta värmda (Solanum tuberosum) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Potatisrätter 42
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt


Makronutrienter mm per 100 g Potatiskroketter frysta värmda

Kalorier177 kcal
Proteiner2,8 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
27,5 g
  3,6 g
  0,4 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
7 g
  2,1 g
  3,9 g
  0,7 g
Kolesterol2 mg
Salt0,9 g
Aska1,8 g
Vatten60,9 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Potatiskroketter frysta värmda

Näringstäthet Potatiskroketter frysta värmda

Potatiskroketter frysta värmda är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 10% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Potatiskroketter frysta värmda (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A1,3 µg0,2%
ß-Karoten15 µg-
Vitamin D0,63 µg12,6%
Vitamin E0,4 mg3,3%
Vitamin K3 µg4%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,07 mg6,4%
Vitamin B2 (riboflavin)0,05 mg3,6%
Vitamin B3 (niacin)2,3 mg14,4%
Vitamin B60,25 mg17,9%
Vitamin B9 (folat)21,9 µg10,9%
Vitamin B120,04 µg1,6%
Vitamin C4,7 mg5,9%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor83 mg11,9%
Jod17 µg11,3%
Järn0,74 mg5,3%
Kalcium21 mg2,6%
Kalium345 mg17,2%
Magnesium21 mg5,6%
Natrium358 mg71,6%
Selen5 µg9,1%
Zink0,52 mg5,2%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,03 g1,1%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00,01 g-
Fettsyra 14:00,04 g-
Fettsyra 16:01,57 g-
Fettsyra 18:00,38 g-
Fettsyra 20:00,04 g-
Fettsyra 16:10,01 g-
Fettsyra 18:13,82 g-
Fettsyra 18:20,65 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Potatiskroketter frysta värmda

Näringsvärden relaterade livsmedel till Potatiskroketter frysta värmda

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Potatiskroketter frysta värmda177 kcal2,8 g27,5 g7 g
Potatiskroketter frysta uppvärmda231 kcal3,7 g33 g9,8 g

Övrig information/klassificering av Potatiskroketter frysta värmda

Gruppering
Potatisrätter
Art
Potatis
Del av växt/djur
Knöl
Fysisk form
Delad i bitar
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Friterad
Industriell process
Fett eller olja vid fritering, Mjölk eller mjölkprodukt tillförd, Saltad, Stärkelse tillfört, Tidigare fryst
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Plast, Påse
Förpackningsmaterial
Plast
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Potatiskroketter frysta värmda

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Potatiskroketter frysta värmda och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Potatiskroketter frysta värmda. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Potatiskroketter frysta värmda. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %