Näringsvärde Potatisbullar stekta

Namn: Potatisbullar stekta (Solanum tuberosum L. ssp. tuberosum) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Potatisbullar
Livsmedelsgrupp: Potatisrätter 42
Livsmedelstyp: Del av måltid, tillagad potatis,ris,pasta, gröt


Makronutrienter mm per 100 g Potatisbullar stekta

Kalorier166 kcal
Proteiner4 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
25 g
  2,5 g
  0,8 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
6 g
  0,8 g
  3,2 g
  1,4 g
Kolesterol41,7 mg
Salt1 g
Aska1,8 g
Vatten63,2 g
Avfall11 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Potatisbullar stekta

Näringstäthet Potatisbullar stekta

Potatisbullar stekta är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 13% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Potatisbullar stekta (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A42,4 µg5,3%
ß-Karoten14 µg-
Vitamin D0,4 µg8%
Vitamin E1,97 mg16,4%
Vitamin K5 µg6,7%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,06 mg5,5%
Vitamin B2 (riboflavin)0,07 mg5%
Vitamin B3 (niacin)2,77 mg17,3%
Vitamin B60,14 mg10%
Vitamin B9 (folat)24,7 µg12,4%
Vitamin B120,15 µg6%
Vitamin C7,8 mg9,8%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor78,6 mg11,2%
Jod44 µg29,3%
Järn0,68 mg4,9%
Kalcium14,2 mg1,8%
Kalium359,4 mg18%
Magnesium24,6 mg6,6%
Natrium394,4 mg78,9%
Selen2,88 µg5,2%
Zink0,45 mg4,5%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,36 g12,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0,01 g5%
Fettsyra 4:0-10:00,01 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00,02 g-
Fettsyra 16:00,55 g-
Fettsyra 18:00,19 g-
Fettsyra 20:00,03 g-
Fettsyra 16:10,04 g-
Fettsyra 18:13,04 g-
Fettsyra 18:21,04 g-
Fettsyra 20:40,02 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Potatisbullar stekta

Övrig information/klassificering av Potatisbullar stekta

Gruppering
Potatisrätter
Art
Potatis
Del av växt/djur
Knöl
Fysisk form
Halvfast med mjuk konsistens,
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Stekning
Industriell process
Ingrediens tillförd
Konserveringsmetod
Ej konserverad
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Opaketerad produkt
Förpackningsmaterial
Oförpackad
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Potatisbullar stekta

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Potatisbullar stekta och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Potatisbullar stekta. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Potatisbullar stekta. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %