Näringsvärde Persikor torkade

Namn: Persikor torkade (Prunus persica, var. persica) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Konserverad frukt och bär 37
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Persikor torkade

Kalorier252 kcal
Proteiner3,6 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
61,1 g
  8,2 g
  50,8 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
0,8 g
  0,1 g
  0,2 g
  0,3 g
Salt0 g
Aska2,5 g
Vatten32 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Persikor torkade

Näringstäthet Persikor torkade

Persikor torkade är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 9% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Persikor torkade (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A107,5 µg13,4%
ß-Karoten1290 µg-
Vitamin D0 µg0%
Vitamin E0,5 mg4,2%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0 mg0%
Vitamin B2 (riboflavin)0,2 mg14,3%
Vitamin B3 (niacin)5 mg31,2%
Vitamin B60,07 mg5%
Vitamin B9 (folat)14 µg7%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C5 mg6,2%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor119 mg17%
Jod0 µg0%
Järn4,1 mg29,3%
Kalcium28 mg3,5%
Kalium1000 mg50%
Magnesium42 mg11,2%
Natrium7 mg1,4%
Selen0,5 µg0,9%
Zink0,6 mg6%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,01 g0,4%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00 g-
Fettsyra 14:00 g-
Fettsyra 16:00,06 g-
Fettsyra 18:00,01 g-
Fettsyra 20:00 g-
Fettsyra 16:10,01 g-
Fettsyra 18:10,23 g-
Fettsyra 18:20,31 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Persikor torkade

Övrig information/klassificering av Persikor torkade

Gruppering
Konserverad frukt och bär
Art
Persika
Del av växt/djur
Oskalad frukt eller bär, kärna eller frö borttaget
Fysisk form
Hel, naturligt formad
Värmebehandling
Värmebehandling okänd
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Vatten borttaget
Konserveringsmetod
Torkad
Förpackningsmedium
Utan förpackningslag
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmateriel
Etikett
Människoföda
Ursprung
Geografisk plats eller region inte känd
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Inte tillämpligt

Information om näringsvärde Persikor torkade

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Persikor torkade och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Persikor torkade. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Persikor torkade. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %