Näringsvärde Pepparkakor

Namn: Pepparkakor (Triticum aestivum L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Pepparkakor
Livsmedelsgrupp: Bageriprodukter, söta och/eller feta 76
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Pepparkakor

Kalorier461 kcal
Proteiner5,3 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
74,4 g
  1,5 g
  35,8 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
15,9 g
  6,6 g
  6,9 g
  1,7 g
Kolesterol15 mg
Salt1,7 g
Aska2,2 g
Vatten2,2 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Pepparkakor

Näringstäthet Pepparkakor

Pepparkakor är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 12% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Pepparkakor (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A123,8 µg15,5%
ß-Karoten10 µg-
Vitamin D1,02 µg20,4%
Vitamin E1,5 mg12,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,08 mg7,3%
Vitamin B2 (riboflavin)0,18 mg12,9%
Vitamin B3 (niacin)4,58 mg28,6%
Vitamin B60,07 mg5%
Vitamin B9 (folat)9 µg4,5%
Vitamin B120 µg0%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor69 mg9,9%
Jod0 µg0%
Järn0,6 mg4,3%
Kalcium25 mg3,1%
Kalium153 mg7,6%
Magnesium23 mg6,1%
Natrium690 mg138%
Selen1 µg1,8%
Zink0,9 mg9%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,26 g9,3%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,27 g-
Fettsyra 12:00,79 g-
Fettsyra 14:00,44 g-
Fettsyra 16:01,89 g-
Fettsyra 18:02,87 g-
Fettsyra 20:00,15 g-
Fettsyra 16:10,15 g-
Fettsyra 18:16,45 g-
Fettsyra 18:21,48 g-
Fettsyra 20:40 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Pepparkakor

Näringsvärden relaterade livsmedel till Pepparkakor

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Pepparkakor461 kcal5,3 g74,4 g15,9 g
Mjuk kaka sockerkaka mjuk pepparkaka391 kcal6,2 g56,5 g15,9 g
Mjuk pepparkaka336 kcal5,1 g46,1 g14,6 g
Pepparkakor sötade m sorbitol504 kcal8 g64,7 g24 g

Övrig information/klassificering av Pepparkakor

Gruppering
Bageriprodukter, söta och/eller feta
Art
Vete
Del av växt/djur
Frö eller kärna, skal borttaget
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Fullständigt upphettad
Tillagningsmetod
Bakad eller rostad i ugn
Industriell process
Fett tillfört, Mjölk eller mjölkprodukt tillförd, Smaksatt, kryddor, Socker eller sirap tillfört, Vete tillfört
Konserveringsmetod
Okänd konserveringsmetod
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Pepparkakor

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Pepparkakor och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Pepparkakor. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Pepparkakor. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %