Näringsvärde Pannbiff rå fryst

Namn: Pannbiff rå fryst (Bos taurus) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Livsmedelsgrupp: Kötträtt 95
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Pannbiff rå fryst

Kalorier204 kcal
Proteiner13,2 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
5,9 g
  0,3 g
  0,8 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
14,4 g
  6 g
  6,7 g
  0,9 g
Kolesterol59 mg
Salt1,5 g
Aska2,5 g
Vatten64 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Pannbiff rå fryst

Näringstäthet Pannbiff rå fryst

Pannbiff rå fryst är ett skapligt näringstätt livsmedel, 100 g ger ca 16% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Pannbiff rå fryst (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A20,7 µg2,6%
ß-Karoten8 µg-
Vitamin D0,25 µg5%
Vitamin E0,3 mg2,5%
Vitamin K0 µg0%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,14 mg12,7%
Vitamin B2 (riboflavin)0,12 mg8,6%
Vitamin B3 (niacin)6,42 mg40,1%
Vitamin B60,36 mg25,7%
Vitamin B9 (folat)7 µg3,5%
Vitamin B121,4 µg56%
Vitamin C0 mg0%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor150 mg21,4%
Jod0 µg0%
Järn1,4 mg10%
Kalcium18 mg2,2%
Kalium380 mg19%
Magnesium14 mg3,7%
Natrium610 mg122%
Selen3 µg5,5%
Zink2 mg20%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,11 g3,9%
DHA (Fettsyra 22:6)0,01 g5%
Fettsyra 4:0-10:00 g-
Fettsyra 12:00,01 g-
Fettsyra 14:00,36 g-
Fettsyra 16:03,54 g-
Fettsyra 18:01,74 g-
Fettsyra 20:00,03 g-
Fettsyra 16:10,66 g-
Fettsyra 18:15,65 g-
Fettsyra 18:20,58 g-
Fettsyra 20:40,04 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0,01 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0,01 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Pannbiff rå fryst

Övrig information/klassificering av Pannbiff rå fryst

Gruppering
Kötträtt
Art
Nötkreatur
Del av växt/djur
Skelett kött del, utan ben och utan skinn
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Ej värmebehandlad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod ej tillämplig
Industriell process
Grönsak tillförd, Kryddor eller örter tillsatt, Mjölk tillförd, Saltad, Spannmål tillförd
Konserveringsmetod
Fryst
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
Styckningsdetalj inte känd
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Pannbiff rå fryst

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Pannbiff rå fryst och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Pannbiff rå fryst. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Pannbiff rå fryst. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %