Näringsvärde Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr

Namn: Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr (Triticum aestivum L.) Livsmedel hämtat från Livsmedelsverket
Övrigt: Information om kalorier, hälsoprofil mm för Napoleonbakelse
Livsmedelsgrupp: Bageriprodukter, söta och/eller feta 76
Livsmedelstyp: Produkt/Vara


Makronutrienter mm per 100 g Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr

Kalorier349 kcal
Proteiner3,2 g
Kolhydrater
  varav Fibrer
  varav Sockerarter
38,4 g
  1,2 g
  15,1 g
Fett
  varav Mättat
  varav Enkelomättat
  varav Fleromättat
20,6 g
  11,1 g
  6,7 g
  1,6 g
Kolesterol33,2 mg
Salt0,4 g
Aska0,8 g
Vatten37,1 g

Energifördelning (E%) av kalorier i Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr

Näringstäthet Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr

Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr är ett ganska näringsfattigt livsmedel, 100 g ger ca 9% av det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av essentiella näringsämnen.

Näringsämnen Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr (100 g)

Fettlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin A258,4 µg32,3%
ß-Karoten123 µg-
Vitamin D0,1 µg2%
Vitamin E2,03 mg16,9%
Vitamin K18 µg24%
Vattenlösliga Vitaminer
NäringsämneMängd% av RDI
Vitamin B1 (tiamin)0,03 mg2,7%
Vitamin B2 (riboflavin)0,3 mg21,4%
Vitamin B3 (niacin)1,1 mg6,9%
Vitamin B60,03 mg2,1%
Vitamin B9 (folat)12,4 µg6,2%
Vitamin B120,13 µg5,2%
Vitamin C0,3 mg0,4%
Mineraler
NäringsämneMängd% av RDI
Fosfor57,1 mg8,2%
Jod6 µg4%
Järn0,27 mg1,9%
Kalcium42,2 mg5,3%
Kalium101 mg5,1%
Magnesium8,1 mg2,2%
Natrium159 mg31,8%
Selen1,04 µg1,9%
Zink0,25 mg2,5%
Fettsyror
NäringsämneMängd% av RDI
Fettsyra 18:30,27 g9,6%
DHA (Fettsyra 22:6)0 g0%
Fettsyra 4:0-10:00,97 g-
Fettsyra 12:00,8 g-
Fettsyra 14:01,32 g-
Fettsyra 16:06,14 g-
Fettsyra 18:01,51 g-
Fettsyra 20:00,06 g-
Fettsyra 16:10,16 g-
Fettsyra 18:16,27 g-
Fettsyra 18:21,23 g-
Fettsyra 20:40,01 g-
EPA (Fettsyra 20:5)0 g-
DPA (Fettsyra 22:5)0 g-

Fördelning av essentiella näringsämnen i Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr

Näringsvärden relaterade livsmedel till Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr

Livsmedel (100 g)KalorierProteinKolhydratFett
Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr349 kcal3,2 g38,4 g20,6 g
Potatisbakelse vaniljkräm smörkräm marsipan405 kcal4,8 g59,7 g16,8 g

Övrig information/klassificering av Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr

Gruppering
Bageriprodukter, söta och/eller feta
Art
Vete
Del av växt/djur
Mjöl, grodd och kli borttaget
Fysisk form
Hel, formad
Värmebehandling
Delvis värmebehandlad
Tillagningsmetod
Tillagningsmetod okänd
Industriell process
Fett tillfört, Frukt tillfört, Fylld eller fyllning, Grädde tillfört, Pudding eller vaniljkräm tillfört, Smaksatt eller kryddextrakt tillfört, Socker eller sirap tillfört, Vatten tillfört
Konserveringsmetod
Kyld
Förpackningsmedium
Utan förpackningsmedium
Förpackningstyp
Okänd förpackning
Förpackningsmaterial
Okänt förpackningsmaterial
Etikett
Människoföda
Ursprung
Sverige
Utmärkande drag
-
Tillverkare
Industritillverkat, mindre företag

Information om näringsvärde Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr

Källa
Alla näringsvärden kommer från Livsmedelsverkets Livsmedelsdatabas version 2015-03-04.
Värdet för K-vitamin kommer från en äldre version av Livsmedelsdatabasen eller från Fineli då version 2015-03-04 inte har några värden för vitaminen.
Rekommenderat Dagligt Intag (RDI)
RDI som används i beräkningarna är hämtat från Livsmedelsverkets Rekommenderat dagligt intag för märkningsändamål.
Livsmedelsverket har inte tagit fram RDI för fettsyrorna, dessa RDI-värden är ungefärliga och bör inte tas som vetenskaplig sanning.
% av RDI räknas ut genom att ta motsvarande näringsvärde i Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr och se hur stor andel av RDI som täcks av 100 gram av livsmedlet.
Energifördelning (E%)
Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer). I diagrammet ingår eventuella fibrer i den totala mängden kolhydrater.
Läs mer om Energi, kalorier och energiprocent.
Näringstäthet
Näringstätheten räknas här ut genom att se hur stor del av det rekommenderade dagliga intaget av de essentiella näringsämnena som täcks av 100 g Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr. De essentiella näringsämnena är alla näringsvärden ovan som har ett värde i % av RDI, förutom Folat. Det finns många fler essentiella näringsämnen, men här används bara de som finns tillgängliga i Livsmedelsdatabasen.
Läs mer om Näringstäthet och vikten av en näringstät kost.
Färgkodning
I tabellerna med näringsämnen/näringsvärden används färgkodning för att lättare se vilka näringsämnen som det finns mycket av i Napoleonbakelse grädde vaniljkräm hallonsylt glasyr. Färgkodningen visas bara för essentiella näringsämnen som har ett RDI framtaget av Livsmedelsverket, se ovan om RDI.
FärgRDI %
Vit0-20 %
Ljusblå20-50 %
Ljusgrön50-85 %
Grön85- %